Heinola Open 2019 – Kenestä merkkivuoden paikallismestari?

Lauantaina 14.9.2018 pelataan perinteinen Heinola Open 2019 tapahtuma. Tässä tapahtumassa katsotaan jälleen kerran kenen sipuli kestää ja kuka lopulta nappaa itselleen Heinolan mestaruuden! Viime vuoden mestari Ville Ahokas on matkoilla, joten tänä vuonna päästään kruunaamaan taas uusi mestari!

Heinola Openissa tänä vuonna pelataan kaikille tutuilla Kippasuon radoilla, viime vuoden tapaan PRO-rata pelataan #kippis2020 kulkevalla 18-väyläisellä versiolla, jossa osa väylistä on pidempiä ja erilaisia kuin aiemmin. Alustavia 2020-leiskan suunnitelmia testataan nyt toista kertaa käytännössä.

YLEISTIEDOT

Kilpailijat: Max 72
Rata: Kippasuo DiscGolfPark AM & Pro
Osallistumismaksu: 10€ joka sarjassa
Sarjat: Avoin, Naiset, Masterit ja Juniorit.

PALKINNOT

  • Payout 80%, Top 25%
  • CTP-kilpailu (Kotipizza AM #8 & Kusmiku Pro #21)
  • Junioreilla lahjakortti-palkinnot

ILMOITTAUTUMINEN

Avaa Metrix-tapahtuma ja kirjaudu sisään: https://discgolfmetrix.com/1065407

Suorita osallistumismaksu 12.9. klo 23:59 mennessä => Linkki osallistumismaksuun LDG-verkkokaupassa

Peruutukset
12.09. 23:59 tehdyistä peruutuksista osallistumismaksusta palautetaan 75%

AIKATAULU

klo 09:00 Kioski auki
klo 09:45 Ilmoittautuminen päättyy
klo 09:50 Pelaajakokous
klo 10:00 1. kierros 18 väylää Kippasuo AM
Ruokatauko
klo 13:00 Radan kasaus
klo 14:00 Pelaajakokous
klo 14:15 2. kierros 18 väylää Kippasuo Pro
Palkintojenjako heti tulosten selvittyä

LINKIT

= = = = = = = = = = = = = = =

Lauantaina 14.9.2019 jo 18. kerran pelatussa frisbeegolfin Heinola Open -kilpailussa ratkaisiin jälleen paikallismestari. Kilpailu pelattiin Kippasuon radoilla siten, että ensin pelattiin helpompi amatöörirata ja sen jälkeen PRO-radan tulevana keväänä julkaistava 2020-layout.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailua johti viime vuosina kovassa iskussa ollut Pasi Putus tuloksella -11 ja heti perässään räjähtävästä heittonopeudestaan tunnettu Samu Rusila (-10). Kolmantena elävä legenda Mikko Myöhänen -8, neljäntenä Ville Ahokas -7 ja jaetulla viidennellä sijalla Jesse Pohjankoski ja Riku Kankaanpää (-6).

Masterien sarjassa ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkitulos oli jaettu Mika Lindgrenin ja Marko Helosaaren kesken tuloksella -6.

Ensimmäisellä kierroksella nähtiin myös yksi Hole-In-One, jonka heitti väylällä 6 Jesse Pohjankoski.

Toisella kierroksella alkoi tapahtua kun rat vaihtui vaikeampaan ja tilanteet muuttuivat kun kärjessä ollut Putus pelasi vain tuloksen +1 antaen siimaa muille epäonnistumalla harmillisesti viimeisellä väylällään, “voitto suli käytännössä yhteen heittoon”, tilitti Putus. Ahokas nakutteli varmasti -3, mutta kierroksen parhaan pelasi Riku Kankaanpää -4. Kummankin kierroksen jälkeen tasatuloksessa olleet Pasi Putus, Ville Ahokas ja Riku Kankaanpää jatkoivat jatko-väylille pelaamaan äkkikuolemaa (sudden death).

Sudden Death-väylillä taistelu oli tiukkaa ja lopulta Ville Ahokas ratkaisi voiton itselleen kolmannella väylällä. Ville jatkaa pelaamistaan lähiviikkoina Amerikan mantereella pelattavassa, lajin arvostetuimmassa USDGC -kilpailussa.

Mastereissa toisella kierroksella nähtiin hieman liikehdintää sijoituksissa kun kierroksen päätyttyä voiton vei Marko Helosaari, toiseksi Mika Lindgren ja kolmanneksi nousi päivän parhaan masterien kierroksen heittänyt Pasi Pyykönen.

Laita sivu jakoon alla olevilla namiskoilla, kiitos! 🙂