Henkinen peli

Tue Heinolan ratojen ylläpitoa ja kehitystä: www.LDG.fi/tue

Miksi henkiseen peli on tärkeää?

 • Keho toteuttaa mielen käskyjä, eli se mihin kiinnität huomiosi todennäköisesti toteutuu
 • Frisbeegolf, ja elämä muutenkin, on mielekkäämpää kun henkinen puoli on kunnossa tai suurinpiirtein tasapainossa
 • Viimeistään siinä vaiheessa kun frisbeegolfin heittotekniikka alkaa olemaan jollain tavalla tasalaatuista niin henkinen peli on yksi suurimmista tulokseen vaikuttavista tekijöistä.

Yleisiä vinkkejä

 • Valitse kohde, visualisoi heitto ja toteuta.
 • Juuri ennen kuin teet varsinaista suoritusta niin käy mielesäsi onnistunut suoritus läpi, sillä näin saat kehosi ja hermostosi valmistautumaan itse toimintaan ja siten parannat todennäköisyyksiäsi onnistua itse suorituksessa.
 • Sulla on täysi oikeus ja kaikki mahdollisuudet vaikuttaa omaan tunnetilaasi jokaisella hetkellä:
  => Mieli ohjaa kehon toimintoja ja kehon toiminnot ohjaavat mieltä. Kehä molempiin suuntiin.
  => Luo itsellesi rutiinit niin fyysisesti kuin henkisesti, joilla palautat itsesi läsnäoloon / hyvään fiilikseen.
  => Parhaat rutiinit löydät omasta elämästäsi havaitsemalla, että mitä “työkaluja” jo käytät, ja lisäksi olemalla avoin muiden ihmisten näkemyksille; ehkä sieltä voisi löytyä uusia työkaluja sinunkin frisbeegolf-kierroksille.
 • Hyvä fyysinen kunto helpottaa henkistä puolta.

“Urheilijat ovat hyödyntäneet mielikuvaharjoittelua vuosikymmenet. Ennen kuin esimerkiksi golffari lyö, hän pyrkii muodostamaan mielessään mahdollisimman tarkan kuvan siitä, kuinka maila kilahtaa pallon kylkeen täsmälleen oikein. Tutkimusten mukaan tälläinen kuivaharjoittelu siivittää niin harrastelijaa kuin ammattilaista selvästi parempaan suoritukseen. Mielikuvan teho perustuu siihen, että ne herättävät liikkeiden säätelystä vastaavan aivokuoren. Kun golflyönnin näkee mielessään, käsiä vartaloa ohjaavat aivoalueet akvoituvat samaan tapaan kuin varsinaisessa suorituksessa. Ilmiön takaa löytyvät peilisolut. Ne ovat hermosoluja, jotka auttavat meitä ymmärtämään toisten ihmisten liikkeitä, eleitä ja aikomuksia.” – Tiede-lehti 4/2016, sivu 23.

Hyvän henkisen pelin aineksia:

Yleisiä ongelmakohtia ja ratkaisuja

 • Pyritään virheettömyyteen niin elämässä kuin frisbeegolf-kierroksella.
  => Viisaat tietävät, että pitkässä juoksussa on mahdotonta.
  => Jos teet virheen (putti alarautaan tms) niin anna asian olla, unohda ja jatka peliä.
  => Jos päätät jäädä märehtimään virheitä niin ne voivat olla paineita nostavana painolastina tulevissa heitoissa.
 • Huomio tapahtumahetkellä on esteissä maalin sijaan
  => Jos näet vain puita, heität todennäköisemmin puihin.
  => Muista muotoilla tavoitteesi positiivisesti, sillä jos ajattelet ennen heittoasi, että “Älä heitä puuhun, älä heitä puuhun” on se käytännössä käsky heittää puuhun kun taas positiivinen muotoilu “Heitä väylälle/korille” tuottaa todennäköisesti paremman lopputuloksen. Tämä perustuu siihen, että alitajunta ei kuule “EI”-sanaa ja tämän huomaa käytännössä parhaiten lapsien toiminnassa “Älä pudota / älä kaadu” ja varmasti putoaa/kaatuu 😀
  => Kuvittele onnistunut suoritus ennen toteuttamista. Tämän vuoksi monet mallaavat heittoaan ennen suorittamista.
koira+ihminen

Ihmisen mieli on helposti täynnä kaikkea mikä ei ole lainkaan oleellista sillä hetkellä kun on oma vuoro heittää frisbeetä. (kuvan lähde)

Linkkejä liittyen aiheeseen:

Nykypäivänä internet on pullollaan elämäntaito-neuvoja, joista omat poimintamme linkkeinä alempana. Yhteinen tekijä monilla neuvoilla on huomion kohdistaminen nykyhetkeen. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä liian monesti frisbeegolf-kierroksella tunteet kuohuvat ja se vaikuttaa pelitulokseen.

Deep In the Game: Osa 4 – Henkinen peli

“The main difference between a good and a great player isn’t in the skills. good and great players can make the shots needed to win majors. only great players can make the shots when you need them most.” -David Feldberg


Katso myös: