Heittotekniikoita ja otteita

Tällä sivulla olevat tekstit ovat osin omaa tuotosta, mutta apuna on käytetty myös Suomen frisbeegolfkouluttajien materiaalia ja “Frisbeegolf -harrasta, pelaa, kilpaile” -kirjaa. Vahva suositus!

Ensin kerromme hieman pintapuoleisesti asioita, sitten löydät vähän linkkejä ja sivun lopusta löydät Discmanian Deep in The Game -videosarjan, jonka suosittelemme katsomaan.

Perusteet

Peruspelaaminen koostuu yleensä kolmesta vaiheesta: Avausheitosta, lähestymisestä ja putista. Kaikkia näitä heittoja voit joutua heittämään tilanteestasi riippuen erilaisilla tekniikoilla, joten järkevintä on hallita vahvasti ne mitä käytät useimmin, mutta sen lisäksi olla jonkin asteinen varmuus myös hieman erikoisemmissa heitoissa koska se tulee parantamaan tulostasi pelikierroksella. Mitä tasalaatuisemmin pystyt toteuttamaan erilaisia heittotekniikoita niin todennäköisesti sitä parempaa pelisi on. Tasalaatuisen ja monipuolisen heittoarsenaalin jälkeen frisbeegolf muuttuu henkiseksi peliksi.

Perusheitot

  • Rystyheitto (Backhand)
  • Kämmen (Forehand)
  • Putti.

“Erikoisheitot”

  • Upsi/Tomahawk
  • Rolleri
  • Backspin
  • Airbounce

Lue lisää frisbeen lentämisestä.

 Kiinnostaako yksilö- tai ryhmävalmennus?

Muutamia linkkejä&vinkkejä

Discmanian Deep in the Game

Alla on Discmanian tuottaman Deep in the Game opastusvideosarja, joista jokainen keskittyy vuorollaan yhteen frisbeegolfin kolmesta perusheittosta: puttaamiseen, rystyheittoon ja kämmenheittoon. Alle 10 minuuttisissa pätkissä käydään läpi näiden heittojen perustekniikat ja otteet frisbeegolfammattilaisten Avery Jenkinsin ja Jussi Meresmaan opastuksella.

Videot ovat englanninkielisiä, mutta niissä on saatavilla suomenkieliset tekstitykset. Ne tarvitsee vain kytkeä päälle videoruudun alareunan ponnahdusvalikosta.

Videosarja koostuu viidestä osasta, joista täällä on saatavilla kolme ensimmäistä. Jälkimmäiset kaksi osaa, joissa käsitellään frisbeegolfin henkistä puolta ja pituusheittoa, ovat katsottavissa Discmanian verkkosivuilla.

Osa 1 – Puttaaminen

Osa 2 – Rystyheitto (Backhand)

Osa 3 – Kämmenheitto (Fore)

Osa 4 – Henkinen peli

Osa 5 – Pituusheitto