Kehonhuolto-ohjeita

Kehonhuolto on erittäin tärkeä asia, johon on syytä kiinnittää huomiota koska keho on ihmisen iän myötä rapistuva “ajoneuvo”. Aivan kuten se auto tai polkupyörä pihassasi niin myös kehosi tarvitsee säännöllistä huoltoa toimiakseen tarkoituksen mukaisesti. Kun esimerkiksi polkupyörä on hyvin huollettu, eli ketjut rasvattu ja renkaissa sopivasti painetta, niin se kulkee kevyemmin ja sama matka taittuu vähemmällä vaivalla. Sama pätee myös kehoosi ja elämääsi. Näkemällä hieman vaivaa huoltamalla kehoasi kevennät koko muuta elämääsi. Huollettu keho mahdollistaa laajemmat liikeradat, paremman verenkierron ja siten elämäsi on kevyempää ja tasapainoisempaa. Tämä kaikki auttaa sinua niin frisbeegolf-kierroksella kuin myös muussa elämässäsi.

Tämän sivun tiedot ja linkit mahdollistavat sinulle sen, että tämän jälkeen kehonhuollon ylläpito on sinun oma valinta: voit joko minimoida iän väistämättä tuovia jäykkyyksiä jne tai suositeltavammin pidät itsetäsi huolta nauttien paremmasta elämänlaadusta. Onhan se mukavampaa kun se pihassa oleva auto tai polkupyörä pysyvät toimintavalmiina pidempään, eikö?

Perusteet lyhyesti

  • Legendaarinen kolmio: Ravinto, Lepo, Liikunta.
  • Ravinto
    Syö pääsääntöisesti ruokaa, jonka kehosi sulattaa ja tuo kehoosi hyvän olon vielä 24h tunnin päästä. Tasaisemmat verensokerit mahdollistavat tasaisemman frisbeegolf-kierroksen (ja elämän). Hyvinvoiva suolisto on kaiken terveyden perusta = eli ei vain se mitä syöt vaan mitä kehosi kykenee imeyttämään. Muista hyvis-bakteerit (esim hapankaali tms), omega3/6 -tasapaino, kuidut ja järkevä hiilihydraatin/rasvan käyttö. Panosta laatuun.
  • Lepo
    Lepää riittävästi koska kehosi tarvitsee palautumisaikaa. Levossa kehosi rakentuu ja mm. hormonituotanto tapahtuu yöllä mahdollistaen toimintoja seuraavana päivänä. Lisäksi aivosi tarvitsevat yöllisen resetin puhdistautuakseen ihan fyysisesti, sillä aivoilla on ns. passiivinen puhdistumisjärjestelmä.
  • Liikunta
    Liiku päivittäin, jotta aineenvaihduntasi pysyy yllä. Esittele kehollesi sen liikkuvuuden rajat päivittäin ja tämä koskee erityisesti selkärankasi eri liikkuvuuden suuntia, mutta myös nivelien/saranoiden sekä kinesteettisten ketjujen liikkuvuutta.

Sitten päästäänkin itse asiaan!

Kehonhuolto-tipsejä

Hyviä linkkejä

Voit tutustua alla olevien linkkien kautta erilaisiin tapoihin pitää kehostasi huolta:

Optimal Performance

Optimal Performanceen voi luottaa. Ne tietää ja osaa.

Yleinen hyvinvointi