Frisbeegolf-etiketti

Liity jäseneksi | Frisbeegolf | SäännötHeittotekniikat


Frisbeegolfin aloittaminen on helppoa: radat ovat lähes poikkeuksetta ilmaisia, välineet edullisia, eikä golfin kaltaista greencardia vaadita. Jokaisen frisbeegolfia aloittevankin harrastajan on kuitenkin syytä tuntea lajin etiketti. Näin yhteiselo harrastajien kesken, sekä muiden ulkoilijoiden kanssa, sujuu mukavasti ja ennen kaikkea turvallisesti. Alla tärkeimmät käyttäytymisohjeet, joita tulee noudattaa.

  1. Olet vastuussa heittämästäsi kiekosta.
  2. Varmista, ettei edessä ole ihmistä kun heität. Älä siis heitä, mikäli väylällä tai sen läheisyydessä on ihmisiä. Anna edeltävälle ryhmälle pelirauha.
  3. Ota huomioon muut alueella liikkujat. He eivät välttämättä tiedä olevansa väylällä. Tarvittaessa voit kohteliaasti pyytää heitä väistämään, mutta muista että heillä on yhtäläinen oikeus liikkua alueella.
  4. Myös pelikavereille ja läheisillä väylillä pelaaville on suotava pelirauha. Vältä turhaa melua ja liikehdintää toisen keskittyessä heittoonsa.
  5. Jätä rata hyvään kuntoon myös seuraaville. Sen minkä kannat mukanasi luontoon, jaksat myös tuoda takaisin – ethän jätä roskia maastoon.
  6. Radoilla on tarkoituksella esteitä. Jätä niin kasvit kuin ihmisen tekemät esteet rauhaan.
  7. Mikäli takaa tulee huomattavasti nopeammin pelaava ryhmä, heidät on kohteliasta päästää ohitse. Jos taas itse olet ripeämmin pelaavassa ryhmässä, voit ystävällisesti kysyä jos voisitte mennä hitaamman ryhmän ohitse.
  8. Palauta radoilta löytämäsi kiekot löytölaatikkoon tai omistajilleen. Katso löytökiekkohjeistus.

Kattavamman etiketin löydät Suomen frisbeegolfliiton sivuilta.

Tue Heinolan ratojen ylläpitoa ja kehitystä: www.LDG.fi/tue


Katso myös: