Uusien amatööri-ratojen ensimmäinen kilpailu ja tulosten analysointi

Ennen kilpailun tuloksia muutama sana ratojen statistiikasta

Uudet radat ovat lapiohommien osalta valmiit, mutta ilman asianmukaisia opasteita ratoja ei ole vielä otettu avoimeen käyttöön.

Uusien ratojen ensimmäisen kilpailun statistiikan mukaan Kirkonkylän rata on kaikkein helpoin, sillä kaikilta pelaajilta laskettu keskiarvo oli vain 2,5 heittoa / väylä, joten rata soveltuu siten hyvin aivan aloittelijoille.

Melko helppo Kumpelin rata tarjoili jo hieman laajempaa varianssia väylätuloksissa, mutta silti heittojen keskiarvo per väylä oli vain 2,8, joten väylien ihannetulos 3 on perusteltu.

Haastavin radoista oli odotetusti Kippasuon amatöörirata, mutta tuloksien perusteella sekin on kohtuullisen helppo vain 2,8 heiton keskiarvolla.

Tuoreen mestarin kommentit eroavat statistiikasta hieman. “Amatööri kippasuon rata on huikean hieno rata lähestymisharjoitteluun meille ammattilaisille, sillä vaikka avaus epäonnistui niin puttia pääsi melkein aina yrittämään. Kirkonkylän rata oli jo lähtöpaikalta lähes puttaamista. Minulle näistä kolmesta eniten haastetta tarjosi Kumpelin rata”.

Pasi Putus otti tittelin takaisin Heinola Openissa välivuoden jälkeen

Heinolan uusien aloittelijatasoisten frisbeegolf-ratojen ensimmäinen kilpailu pelattiin lauantaina 14.10. syksyisessä säässä 33 pelaajan uhkuessa intoa kohdata uudet radat ensimmäisen kerran.

Ensimmäisenä pelattiin Kippasuon 18-väyläinen amatöörirata, jossa kolmen kärki alkoi erottautua muusta joukosta kolmen heiton erolla seuraaviin. Kärkituloksen nakutteli Jesse Suistomaa peräti -13 heittoa alle ihannetuloksen. Heti hänen perässään Pasi Putus -12 ja kolmantena Niko Rasikangas -11. Tuloksen -8 pelasi useampi pelaaja, joiden joukossa on tuttuja nimiä kuten Riku Kankaanpää, Henry Liukkonen, aiempien vuosien mestari Markus Kovalainen ja Mikko Auvinen. Kierroksella heitettiin peliväline pariinkin kertaan suoraan kippoon, eli Hole-In-Onet kirjattiin Janne Kupiaiselle väylältä 6 sekä Petteri Eroselle väylältä 12.

Yhtenä uuden AM Kippasuon maamerkeistä toimii vanha kuplavolkkarin koneen lohko. Kuvan meille nappasi ilmiömäisestä lähipelistään tunnettu Henry Liukkonen.

Toisena ratana pelattiin Kirkonkylän liikuntahallin takana oleva “koululaisrata”, jonka 6 helpon väylän aikana suurin muutos oli Pasi “Penkki” Putukselta, joka otti Jesse Suistomaan yhden heiton johdon kiinni pelaamalla ns. “puhtaan sarjan”, eli jokaisen väylän yhden alle ihannetuloksen. Puhtaita sarjoja kirjattiin myös Markus Kovalaisen ja Mikko Auvisen korttiin. Hole-In-Onen väylällä 4 heitti Henri Viitalahti. Poikkeuksellisen kilpailukierroksesta teki se, ettei kukaan pelannut plussalle vaan radan huonoinkin tulos oli +-0 eli ihannetuloksessa, joten ratana tämä on erittäin helppo.

Kilpailun finaalikierros pelattiin upealla Kumpelin 9-väyläisellä frisbeegolf-radalla, jossa Jesse Suistomaan sipuliin tuli säröjä sallien vain -2 kierrostuloksen kun Pasi Putuksen koko kesän rankasti jatkunut harjoittelu tuotti vakaan pelin ansiosta tuloksen -4 ja hän nappasi voiton lopulta kahden heiton erolla. Kumpelissa parhaan kierroksen -6 kortitti ilmiömäisen kierroksen pelannut juniori-sarjan Teemu Korhonen. Avoimen parhaat kierrokset -5 kirjattiin Mikko Myöhäselle, Markus Kovalaiselle ja radan suunnitelleelle Henry Liukkoselle.

Juniorien alle 18v -sarjassa Teemu Korhonen voitti Atte Raappanan huikealla finaali-kierroksen kirillään Kumpelin radalla pelaten radan jopa 9 heittoa paremmin napaten voiton yhteistuloksissa 5 heiton marginaalilla.

Masters-sarjassa Lahden ikuinen lupaus Janne Kupiainen johti alusta loppuun voittaen lopulta 7 heiton marginaalilla Petri Rusilan. Kolmanneksi Master-sarjassa pelasi Petteri Eronen.