SFL Junioritour 2022 päätöskilpailu Heinolassa

Heinolan Kippasuon Pro ja AM-radoilla käytiin Junioritourin päätösosakilpailu 16.-17.7.2022. Kilpailuun osallistui yhteensä 124 pelaajaa lähes joka puolelta Suomea. Osakilpailussa oli jaossa SM-kisapaikkoja luokkien viidelle parhaalle elokuun puolivälissä Jyväskylässä käytäviin Junioreiden SM-kilpailuihin.

Kilpailun tiedot ja tulokset nähtävissä DiscGolfMetrixissä.

Lauantai 16.7.
Ensimmäisen kisapäivän jälkeen Juniorit 19-luokan kärkipaikkaa piti Teemu Talikainen, pelaten AM-radalla pelaten tuloksen 40 (-14) ja Pro-radan 58 (-6). Pro-radan parhaasta tuloksesta vastasi Eelis Mattila, 56 (-8).

Pro-radalla todistettiin myös harvinainen Hole In One Toivo Venäläisen suorittamana, väylällä #13.

Juniorit 15-luokassa kärkipaikkaan tarrasi Tatu Meltola, heittäen AM-radalle uuden rataennätyksen(!), 37 (-17). Luokan parhaasta Pro-radan tuloksesta vastasi Olli Peltonen, 61 (-3).

Sunnuntai 17.7.

Sunnuntaina ohjelmassa oli kilpailun viimeinen kierros Pro-radalla golflähdöin. Sunnuntaina sää vaihteli sadekuurojen myötä ja kilpailijoiden taitoja pelata eri keleissä testattiin toden teolla.

Lopulta Juniorit 19-luokassa voittajasta ei ollut epäselvyyttä kilpailua johtaneen Hyrylästä kotoisin olevan Teemu Talikaisen pelattua päivän kovimman kierroksen 56 (-8). Talikaisen yhteistulos oli 154 heittoa (-28). Podiumin täydensivät Espoosta Heinolaan saapunut Eelis Mattila (162, -20) sekä Lahtelainen Waldemar Widgren (164, -18).

Juniorit 15-luokassa tilanne oli tasaisempi ja johto vaihteli kierroksen aikana. Lopulta voittoon kierrostuloksen 63 (-1) siivittämänä Hyvinkääläinen Mikael Harainen (yhteistulos 169, -13). Toiseksi sijoittui niin ikään Hyvinkäältä saapunut Tatu Meltola (171, -11) ja kolmanneksi Veikkolan Oiva Päivänsalo (172, -10).

Heinolan LDG:n junioreiden sijoitukset: