LDG @ Tyyni 2023

Usean vuoden ajan seuran yhtenä kesän päätapahtumana on ollut Tyyni-tapahtuma, joka on Euroopan suurin frisbeegolf-tapahtuma, eikä tämä vuosi ole mikään poikkeus.

Tänä vuonna Tyyni on jaettuna kahteen isompaan päätapahtumaan ja useaan eri pienempään kilpailuun noin 2.5 viikon ajalle.

Ensimmäisen viikonlopun aikana kukaan ei ehtinyt juhannus kiireiltään kilpailuihin, mutta seuraavana viikonloppuna seuran jäsenistä Ville Ahokas sekä Tomi Tikko osallistuivat European Pro Tourin Tyyni Open osakilpailuun.

Kisasta paremmin selviytynyt Tikko kiteyttää viikonlopun sanoin “Viikonlopun osalta kisa oli onnistunut kahdelta ekalta päivältä, mutta viimeisenä päivänä en onnistunut naulaamaan heittoja ja siksi sijoitukseni tippui huomattavasti.”

EPT #5 – Tyyni Open tulokset Metrixissä.


Seuraava viikko ja suurimmalle osalle jäsenistöstämme se “pääviikko” alkoi jo heti maanantaina Keravan Keinukalliosta.

Keinukallion rataa lähti haastamaan Tuomas Pääkkönen, Justus Seppälä ja jo viikonlopun kisaillut Tomi Tikko.

TYYNI One Round – Keinukallio tulokset Metrixissä.


Viikko jatkui ja tällä kertaa jo kahden eri kilpailun tahdissa. Tuusulan Ford DiscGolfParkin radalla sekä Sipoon Nevaksen golf-kentälle rakennetulla radalla heiteltiin tuulisissa olosuhteissa.

Tuusulassa viikkonsa aloittivat Kippiksen Junioritiimiä edustavat Nikola Arkko sekä veljekset Miio ja Nooa Hämäläinen.

Kolmikko heitteli Fordin haastavan radan tuloksilla 62, 63 ja 64.

TYYNI One Round – Ford DGP tulokset Metrixissä.

Seuraavaksi radaksi valikoitui Nevas, missä mukana kolmikon lisäksi oli myös Henry Liukkonen ja Tomi Tikko.

Golf-kentän avoimilla väylillä päivän kova puuskittainen tuuli antoi haastetta pelaajille, mutta tämä ei ollut haaste jo viidettä päivää putkeen kisailevalle Tikolle, sillä hän heitti hurjan tuloksen 55 (-8) voittaen avoimen luokan.

“Tiistaina oli peli erittäin hyvä ja kiva voittaa vielä ennen Espanjaan lähtöä. Nevaksessa koko kierros oli onnistumisia ja suurin niistä olikin 17. väylän throw-in eagle. Nyt viikon loma espanjassa ja siitä suoraan seuraavaan osakilpailuun EPT Turku Openiin!” kommentoi Tikko

Seuraavaksi parhaiten radasta selvisi Miio Hämäläinen pelaten tuloksen 61 (-2), millä voitettiin Juniorit-18 luokka.

TYYNI One Round – Latitude 64 Nevas tulokset Metrixissä.


Keskiviikkona kilpailuja jatkoi koko Kippiksen Junioritiimi Sibbessä. Samaiseen kisaan osallistui myös Kankaanpää, Kietäväinen, Korhonen ja Putus.

Parhaiten Sibben tuulista selvisi Arkko, joka pelasi tuloksen 60 (+1).

Samaan aikaan kun muut pelasivat Sibbessä, oli Liukkonen pelaamassa radan naapurissa Kartanon radalla. Kartano koitteli Liukkosta ja kierroksen kulkua hyvin kuvaa alla oleva kuva eräästä avauksesta.

TYYNI One Round – Sibbe tulokset Metrixissä.

TYYNI One Round – Fuzzy Eagle Kartano tulokset Metrixissä.

Muiden pelatessa Sibbessä tai Kartanossa, olivat Lapinmäki ja Myöhänen tarkistamassa viikonlopun majoituksen laatua, majoitus sai hyväksynnän ja näin pystyi muut saapumaan heittelyiden jälkeen Tuusulajärven rannalla sijaitsevaan majoitukseen.


Torstai ja ensimmäinen päätapahtuman kilpailupäivä. Tällä kertaa kisassa mukana reilut kymmenen henkilöä seurasta, suurin edustus MA1-luokassa, missä on jopa seitsemän pelaajaa seurasta mukana.

Parhaiten MA1-luokassa pelasivat Nikola Arkko ja Nooa Hämäläinen, jotka ovat mukana kärkitaistelussa -3 (57) ja -4 (56) tuloksilla Ford DiscGolfPark radan jälkeen.

Normaalisti tasaisen vahvaa pelaamista tarjoileva Putus toteaa “Yips lipsahti caddyksi tällä kertaa onneksi vain ensimmäiselle kierrokselle”.

Hyvän alun kilpailuun saivat myös Liukkonen ja Myöhänen, jotka pelasivat MA40-luokassa Kartanon radan tulokseen 47 (-7) ja ovat kumpikin kahden heiton päässä kärkisijasta.

Päivän kohokohtana Kartanon radalla oli Liukkosen Hole in One.

“Tämän kisan tulen muistamaan aina ensimmäisestä Hole In One -heitosta virallisissa kisoissa. Heitin myös kaksi kertaa lähestymisheiton suoraan koriin.” kiteyttää Liukkonen.

Myöhänen kommentoi rataa ja kierrostaan “Olihan se Kartano ihan kiva”

MA3-luokassa kisailivat Sibben radalla Kietäväinen ja Korhonen, joista heiton paremmin suoriutui Korhonen, voittaen oman ryhmänsä.


Perjantain kierroksilla vahvistettiin eilisen asemia MA1 ja MA40 luokkien kärkipelaajiemme osalta.

MA1-luokassa Arkko kiristi vauhtia ja pelasi tuloksen 58 (-5), jolla hän ylsi jaetulle ensimmäiselle sijalle kahden kilpailukierroksen jälkeen. Putus myös nosti hyvin sijoituksiaan tuloksella 61 (-2) ollen seuran jäsenistä toinen, joka pystyi Nevaksen golf-kentälle suunnitellun radan pelaamaan alle ihannetuloksen.

“Toinen kierros sujuikin jo Nevaksessa kohtalaisesti ilman isompia kömmähdyksiä” toteaa Putus.

Nikolan on helppo hymyillä voitettuaan ryhmänsä ja nousten jaetulle 1. sijalle.

“Toisella kierroksella kärkikortin jännitykset pääsi ihon sisään ja vei sijoja muutaman alemmas.” summaa Nooa toisesta Tyyni-X päivästään.

MA40-luokassa Myöhänen pysyi kärkipelaajan tahdissa pelaten saman tuloksen 59 (+-0) kuin kilpailua kahden päivän jälkeen johtanut Eetu Hartikainen. Myöhäsen kanssa samassa ryhmässä pelannut Liukkonen joutui kokemaan Sibben ankaruuden ja putosi hieman tuloslistalla alaspäin.

Kartanon rataa haastamaan lähteneet MA3-pelaajat Kietäväinen ja Korhonen nostivat hieman sijoituksiaan, mutta eivät olleet sanojensa mukaan tyytyväisiä kierroksiinsa.

Korhonen kommentoi “En tiedä miten voitin oman korttini vaikka pelasin niin huonosti”. Kuvaan kuitenkin saatiin mieheen hieman hymyä.


Lauantai ja päätöspäivän sateet yrittivät pilata lähes kaikkien pelaajien suunnitelmat ja osittain myös siinä onnistuivat.

Ensimmäisenä päivänsä aloittivat jo aamulähtöihin tottuneet Lapinmäki ja Kankaanpää. Keinukallion avausväylän haastavuudesta alla esimerkkivideo, josta Kankaanpää sai kierrokseensa ei niin mukavan alun, mutta tästä sisuuntuneena pelasi aivan loistavan lopun, 17 viimeisintä väylää kuusi heittoa alle ihannetuloksen.

Päivän edetessä sateen, sekä ukkosen uhka läheni ja jokainen pelaaja pääsi kokemaan enemmän tai vähemmän sadetta eri radoilla.

Junioritiimiä se ei kuitenkaan tuntunut haittaavan sillä Arkko ja Hämäläisen veljekset suoriutuivat Keinukallion radasta jokainen oikein mallikkaasti ja lopputuloksena oli Arkolle jaettu 3. sija, Nooalle 7. sija sekä Miiolle jaettu 9. sija, joista Miio vastasi parhaasta kierrostuloksesta 59 (-3), joka oli myös jaettu päivän paras kierrostulos koko luokassa.

Vahvimman lopetuskierroksen pelannut Miio sanailee “Hyvin pelattu kisa kokonaisuudessaan. Myös Kiva ja hauska viikko myös muutenkin kuin radalla. Mikroruokaa meni paljon ja vähä liikaa” reissun päätteeksi.

“Kaksi hyvää kierrosta oli alla, mutta kolmannen kierroksen alussa rupesi jännittämään ja peli meni sekaisin. Takaysillä kuitenkin paransin peliä ja nousin jaetulle 3 sijalle. Olen tyytyväinen peliini ja hauskaa oli.” toteaa Arkko kierroksen päätteeksi.

Eilen hieman sijoituksiaan pudottanut Nooa summaa kilpailusta “Kolmas kierros perus hyvää peliä ilman suuria virheitä. Kokonaisuudessa hyvää peliä.”

MA3-luokassa kilpailu päätettiin Fordin haastavalle radalle, jossa Kietäväinen paransi edellispäivän sijoituksiaan vielä hieman, mutta Korhosen onni ja ryhmiensä voitto oli tullut päätökseen. Kietäväiseltä kuultu kommentti “Sami ei puhunut mulle mitään kahteen tuntiin” saattaa hieman antaa vihiä siitä mitä mieltä Korhonen oli omasta kierroksestaan.

Pisimpään tuloksia saatiin jännittää MA40-luokassa, missä Myöhänen pelasi kärkiryhmässä ja Liukkonen vielä hyökkäysasemissa muutaman ryhmän päässä. Odotus oli myös siksi pitkä, sillä juuri kun Liukkonen oli päässyt aloittamaan kierroksen keskeytettiin kisa Nevaksen ylle tulleen ukkosen takia ja kierros keskeytettiin hieman yli tunnin ajaksi.

Alkuun Myöhäsen peli hieman takkuili, kolme bogia ja yksi birdie ensimmäisen viiden väylän jälkeen, tämän jälkeen Myöhänen totesi “Ei tässä ole vielä mitään menetetty, on vielä monta pelattavaa väylää jäljellä”. Tästä alkoi seitsemän väylän par-putki, seuraavaa birdietä saatiin siis hetki vielä odottaa.

Väylällä 13 päästiinkin näkemään kaksi hienoa suoritusta, ensiksi hyvä avaus hieman kymmenen metrin ringin ulkopuolelle ja siitä vielä pitkä putti keskelle koria. Tästä innostuneena Myöhänen yllätti kaikki, ehkä jopa itsensä, kun seuraavalla väylällä kiekko löysi keskelle koria yli 30 metrin putilla yhdellä radan vaikeimmista väylistä.

Loppukierros menikin tarkasti tuloksia seuraten aivan viimeiselle väylälle asti, viimeiseen väylään vielä birdie ja jaettu 2. sija oli taattu. Hartikainen oli kuitenkin liian kova pala purtavaksi ja hän sai kurottua viiden heiton kaulan varmistaakseen voittonsa.

MA1 Top-3: Ralf Rogov, Björn Marrandi, Nikola Arkko, Topias Piirainen & Juho Toivonen.
MA40 Top-3: Mikko Myöhänen, Eetu Hartikainen & Petri Valkeinen.

Koko Tyyni-X tapahtuman tulokset Metrixissä (pudotusvalikossa lohkoittain kierrokset).


Kietäväinen kommentoi koko kisan kokonaisuutta seuraavasti: “Kierros kierrokselta parantuneet tulokset eivät kerro koko totuutta, peli oli huonointa viimeisen kierroksen kuudella viimeisellä väylällä”.

“Kaksi huonoa kierrosta ja yksi erittäin hyvä 17-väyläinen. Keinarissa alkoi etenkin draivipeli kulkemaan vanhaan totuttuun tapaan, mutta puttaamisessa nää milleniaalit vie mua kuin pässiä narussa. Ei muuta kuin kohti seuraavia koitoksia ja peukalot pystyyn.” summaa Kankaanpää.

Yksi seuran Tyyni-veteraaneista, Henry Liukkonen kiteyttää kisan sanoin “Tänä vuonna yksi hyvä ja kaksi tasapaksua kierrosta riitti sijaan 16/98 MA40-luokassa.”

Ensikertalaisena Tyyni-tapahtumassa mukana ollut Pääkkönen sanelee “Kaksi huonoa kierrosta. Yritetään ensi vuonna paremmin.” viikonlopun tapahtumista.

Myös ensikertalaisena MJ15-luokassa pelannut Arttu Rossi toteaa kisasta “Yksi hyvä ja kaksi huonoa kierrosta, mutta hauskaa oli kuitenkin!”.


Vaikka muiden silmissä ryhmän Arkko & Hämäläiset tulokset olivat hyviä, eivät juniorit malttaneet palata suorinta reittiä kotiin, vaan vielä sunnuntainakin jäätiin heittämään kierros Keinukallion radalle. Kuulemma oli jäänyt vielä jotain hampaankoloon viikonlopusta ja halusivat kostaa radalle.

Putuksella saattoi jäädä eniten hampaankoloon sillä maanantaina saimme seuraavan kuvan viestiryhmäämme saatesanoin “Piti kostoksi hakea vielä kori Sibbestä”