Putus voittoon NBDG Special Kippasuolla

Heinolan Kippiksellä pelattiin kolmen kierroksen ja 142 pelaajan kilpailu nimellä “NBDG Special™ Kippasuo”, jonka korkeimman Mixed Amateurs 1 -luokan kaksoisvoitto tuli Heinolan LDG:lle.

Heinola DiscGolfPark Worldissä, eli tutummin Kippiksellä pelattiin viime viikonloppuna kauden ensimmäinen isompi amatööritason tapahtuma, johon osallistui 142 frisbeegolfaajaa.

Tiukin kamppailu voitosta käytiin tapahtuman korkeimman luokituksen Mixed Amateurs 1 -luokassa, jossa lauantain kahden kierroksen jälkeen muilta karkuun oli päässyt paikallinen kaksikko. Sunnuntain finaalikierrokselle lähdettäessä yhden heiton turvin kärjessä oli konkaripelaaja ja menneiden vuosien Heinolan mestari Pasi Putus perässään viime vuoden 15-vuotiaiden Suomenmestari Urho Nuutinen. Kaksikosta kumpikin edutaa paikallista Lords of DiscGolf (LDG) -yhdistystä. Kolmannella sijalla ollut Orimattilalainen Matias Katajarinne oli viisi heittoa kärjen perässä.

Finaalikierroksella kärkiaksikon välinen kamppailu oli hyvin jännittävää sillä Nuutinen tuli Putuksen kanssa tasoihin heti 1. väylällä, jonka jälkeen he pelasivat lähes tasatahtiin lähes 13 väylää.

Väylällä 15 alkoi tapahtua kun Nuutinen avasi heittonsa epäonnisesti puun kautta ulos pelialueelta kun Putus heitti avauksensa alle 10 metrin päähän maalikorista. Koska Urholle kirjattiin tulokseksi 4 ja Pasille 2 niin se pakotti Urhon uhkarohkeisiin suorituksiin viimeisillä väylillä, mutta kiri tyssäsi jo seuraavan väyän bogiin, jolloin Pasi pääsi livahtamaan jo 3 heiton johtoon ennen kahta viimeistä väylää.

Lopulta Putus voitti kilpailun kolmen heiton erolla. Putus 160, Nuutinen 163.

Muut Heinolalaiset MA1-luokassa Ville Lapinmäki sija 8. (174),  Justus Seppälä sija 14. (174), Valtteri Piilola sija 18. (181) ja Mika Tontti sija 25. (189).