Puula Open 2024 – Arkko ja Rossi voitokkaina Kangasniemellä

Puula Open on Golf-kentällä pelattava suosittu kilpailu joka on muodostunut jo jonkinlaiseksi loppukauden perinteeksi LDG:n pelaajien keskuudessa. Tällä kertaa kisa pelattiin jo n. kuukautta totuttua aikaisemmin kelien ollessa erittäin lämpimät ja kesäiset.

LDG:tä kisassa tällä kertaa edustivat MPO-luokassa Nikola Arkko, Tomi Tikko, Justus Seppälä sekä “konkari” -osastoa edustava Ville Lapinmäki. MA2-luokassa mukana olivat Arttu Rossi, Riku Kankaanpää sekä Henry Liukkonen.

Perjantaina lämmiteltiin parikisan merkeissä. Arkko ja Seppälä antoivat jo pienen myrskyvaroituksen pelaten hienosti jaetulle kolmossijalle tuloksella -14. Tikko ja Kankaanpää löytyivät sijalta 15. (-9) ja Liukkonen/Lapinmäki yhden heiton huonommin sijalta 18.

KIERROS 1

Tositoimiin päästiin lauantaina hienossa, mutta tuulisessa säässä verrattuna perjantaihin. Avoimessa luokassa Arkko aloitti vahvasti pelaten hienon tuloksen 11 heittoa alle radan ihannetuloksen. Tällä tuloksella irtosi sija 2. Kasperi Pakarisen pelatessa kaksi heittoa paremmin. Tomi Tikko pelasi itsensä sijalle 8. (-7), Justus Seppälä löytyi sijalta 25. (-4) ja Ville Lapinmäki sijalta 29. (-3).

MA2-luokassa Arttu Rossi aloitti vahvasti ja ainoastaan epäonnistuminen viimeisellä väylällä pudotti lopulta tuloslistalla sijalle 3.(-4) kärjen pelatessa heiton paremmin. Henry Liukkonen ja Riku Kankaanpää pelasivat kierroksen radan ihannetulokseen mikä oikeutti sijalle 9.

Puula Open väylä #1. Kuva: Henry Liukkonen

KIERROS 2

Sunnuntaina tuuli tyyntyi ja oli lähes täydellinen keli pelata frisbeegolfia. Avoimessa luokassa nähtiin melkoinen ilotulitus Nikola Arkon ja Kasperi Pakarisen taistellessa kilpailun voitosta. Takaysillä Nikola laittoikin sitten vähän isompaa vaihdetta silmään ottaen birdien viimeisellä kahdeksalla väylällä putkeen! Kierrostulos oli lopulta huima 1066 reitattu -15 mikä oli samalla uusi rataennätys. Taakse jäivät niin Joona Heinänen, Kristian Kuoksa ja monet muut Suomen huippupelaajat.

Nikolan kommentit kisan jälkeen: “Onnistuin pelaamaan hyvää ja tasaista peliä kahden kierroksen ajan mikä auttoi lopulta voittoon. Sain takaysillä kahdeksan pirkkoa ja pidin hermot kylmänä ihan viimeiseen väylään asti. Reissu oli kokonaisuudessaan onnistunut, meillä oli mukava porukka kasassa ja iltaisin oli aina hyvät korttipelit mökillä.”

Muista MPO luokassa pelanneista Tomi Tikko pelasi hienosti itsensä sijalle 6. Justus Seppälä ja Ville Lapinmäki löytyivät sijalta 25.

Kuvassa MPO-luokan kolme parasta Joona Heinänen, Nikola Arkko ja Kasperi Pakarinen. Kuva: Puula Open

MA2-luokassa nähtiin myös Heinolalaisväriä Arttu Rossin hakiessa voiton näytöstyyliin 5 heiton erolla seuraavaan. Artun 2. kierros oli hieno 1007 reitattu -9. Riku Kankaanpää paransi peliään jälkimmäisellä kierroksella nousten sijalle 6. Henry Liukkosen lopullinen sijoitus oli 12.

Yksilökisan tulokset 7.-8.9.2024 Puula Open 2024

Kuva: Henry Liukkonen.

Reissun yhteenveto

Jo viidettä kertaa putkeen Puula Openissa pelanneen Ville “Lappari” Lapinmäen terveiset lukijoille:
Viikonloppu alkoi muistelemalla rataa perjantain parigolfin muodossa ja testailemalla muutamaa “uutta” tulokasta kiekkolaukussa. Heittäminen sujui jokseenkin hyvin, mutta puttaaminen oli heikkoa.
Yksilökisassa pelaaminen kummallakin kierroksella oli todella paljon samankaltaista tekemistä, suurimpana erona oli ensimmäisen kierroksen lopun synkkä hetki, jonka pystyi paikkaamaan hyvin toisella kierroksella. Kisasta ja reissusta jäi hyvä mieli ja nyt vain odottamaan seuraavan vuoden kilpailua.”

Tämän kertainen Puula Open oli iso menestys mutta ei sovi unohtaa mökillä vietettyjä iltoja saunan, uinnin ja korttipelien merkeissä. Ensi vuonna nähdään LDG:n porukka varmasti taas mukana Kangasniemen hienoissa maisemissa, kenties jopa vähän isommalla porukalla 🙂

Kuva: Sami Tuomola.