Nurmijärvi DiscGolf Experience 2018

Aiheeseen liittyvät linkit:


 

Lauantaina 14.4.2018 laaja joukko ihmisiä kokoontui täydellisen aurinkoisessa ja lähes tyynessä säässä Nurmijärven golf-keskuksen huikeisiin puitteisiin pelaamaan legendaariseksi muodostuneen NDGE-kilpailun jo 19. kerran. Ensi vuonna onkin juhlavuosi!

Meidän Heinolan frisbeegolf-seurasta Nurmijärvelle saapui isokäsi Jesse Pohjankoski, henkisen pelin maestro Henry “Hanska”-Liukkonen (BlackInkDisc), Heinolan vuoden 2017 frisbeegolfaaja Pasi Putus sekä jo vuonna 1999 ensimmäisessä NDGE:ssä pelaamassa ollut veteraani Jere Pohjankoski.

“Parasta koko hommassa oli tämä upea keli ja seura. Fiilis on täys 10 vaikka kierroksilla oli huonoja, hyviä ja hyvin huonoja hetkiä 😀 Toisen kierroksen jälkeinen sauna kruunaa aina koko reissun ja tulee voittaja fiilis jo siitä kun on selvinnyt maaliin.” – Jesse Pohjankoski

RATA

Golf-keskuksen Järkäleeksi nimettyä rataa saimme päivän aikana pelata kaksi kierrosta, joilla kummallakin tuli noin 9-10km kävelyä ‘sopivalla’ määrällä korkeussuunnassa tapahtuvaa siirtymää. Radan fyysiseen kuormaan oman lisämausteensa tuo sen perusluonteeseen kuuluvat avoimet ja pitkät väylät, joilla sai useastikin heittää kaksikin täysi mittaista avausta ennen kuin edes pystyi harkitsemaan lähestymistä, putista puhumattakaan. Täällä saa paiskoa täysiä niin paljon kuin lähtee 😀

Pisimmät väylät kaartelivat yli 300 metrisinä PAR-5 hirviöinä, joiden väylillä pysyessä oli kevyttä edetä. Joskus jos liian pitkää heittoa yli-yrittäessä kun lipsautti pelivälineensä väylän ulkopuolelle niin sieltä löysi usein sekä tiheää puustoa että muuta kasvustoa, mahdottomalta vaikuttavan jatkopaikan ja aivan varmasti tulosta korttiinsa. Vaikka ‘isosta kädestä’, eli kyvystä heittää frisbeetä pitkälle, on täällä merkittävää etua niin myös hyvän peliälyn ja henkisen valmistautumisen taidot nousevat arvoon arvaamattomaan sillä pallogolfin viheriöt ja hiekkabunkkerit olivat meille frisbeegolfaajille ei-pelialuetta (OB), joista sai rangaistusheittoja tuloskorttiinsa.

Tälläistä upeaa rataa kun pääsee kerran pelaamaan niin sinne haluaa aina uudestaan <3

“Heitto kulki muuten hienosti, paitsi puttipeli oli alkuun jäätävää. Upeat puitteet lajille!” – Pasi Putus

Jesse Pohjankosken avausheitto väylällä 6.

“Todella upea tapahtuma kaikilta osin – järjestelyt toimivat, kaikkien huippufiilis oli aistittavissa ja tänä vuonna myös sää oli paras mahdollinen. Erityiskiitos kilpailun pääjärjestäjä Jari Väyryselle, joka vuodesta toiseen jaksaa järjestää tätä kisaa meille kaikille. Toivottavasti vielä vuosia eteenpäin!” – Jere Pohjankoski

TULOKSET

Näin upeassa hyvän fiiliksen ja tunnelman tapahtumassa numeerisilla tuloksilla ei ole todellista merkitystä, mutta koska tapahtuma muistuttaa kuitenkin kilpailua niin siitä on myös numeroita.

Kaikki tulokset löydät Metrixistä, joiden mukaan Heinolalaisista:

  • Putus vei voiton sijalla 14. tuloksella 152 (+4)
  • Jere toisena sijalla 33. tuloksella 165 (+17)
  • Jesse kolmantena sijalla 37. tuloksella 168 (+20)
  • Henry neljäntenä sijalla 41. tuloksella 172 (+24)

“Parasta reissussa tunnelma, rata ja peliseura. Arvio kisasta täysi kymppi. Oma peli meni jonkinverran huonommin kuin olisi halunnut. Rystydraivit toimi, mutta lähestymisissä oli paljon toivomisen varaa. Myös fore-heitot olivat heikkoja, niitä täytyy hioa lähiviikkoina.” – Henry Liukkonen

Matkan välipysähdys 🙂

 

Lue lisää tapahtuman aiemmista LDG-vierailuista. Siellä on radasta enemmän kuvia 🙂

 

“Ensi vuonna ehdottomasti uudelleen!” – Kaikki

 

Hits: 502