NBDG Open voitto Putukselle

Lauantaina käytiin Kippasuon Pro-radalla PDGA:n alainen NBDG Open @ Kippasuo kilpailu johon osallistui 15 pelaajaa kolmeen eri luokkaan ympäri Suomea.

Kilpailun oli järjestämässä jo useita kisoja Heinolassa pitänyt NBDG:n parivaljakko Mikko Wikman ja Marika Salmi.

Ensimmäisellä kierroksella avoimen luokan parhaasta kierroksesta vastasi Heinolan frisbeegolfseura Lords of Disc Golf ry:tä edustava Pasi Putus. Putus heitti kierrostulokseksi 60 (-10), joka on yksi Heinolan kilpailuhistorian kaikkien aikojen parhaimmista kierroksista. Tällä tuloksella sai viiden heiton eron toisena olevaan Toni Jaatiseen.

“Ensimmäinen kierros oli kauden parhaimpia, avaukset ja lähestymiset keskellä väyliä ja putit keskellä koria. Tietysti muutama suosiollinen puuosuma tarvitaan hyvään kierrokseen” Kommentoi Putus ensimmäistä kierrostaan naurahtaen.

Master 40 luokassa ensimmäisen kierroksen kärkisijalle heitti kilpailun järjestäjä Mikko Wikman pelaten tuloksen 68 (-2).

Naisten luokan ainoa osallistuja Marika Salmi taisteli kierrostulokseksi 86 (+16).

Avoimessa luokassa saatiin hyvää jännitysnäytelmää toisen kierroksen puolen välin tietämille kun turvalliselta tuntuneessa johtoasemassa ollut Putus päästi Toni Jaatisen tasatulokseen kymmenennen väylän jälkeen. Putus sai kuitenkin keskityttyä peliinsä ja ottikin loppukierrokselle neljä birdietä turvaten voittonsa. Toiseksi tuli Jaatinen ja kolmanneksi nousi Rami Iskanius.

“Etumatka toisella sijalla olleeseen hävisi väylällä 6 ja 7 parin puuosuman ja puttimissin takia, ja loppu olikin tiukkaa vääntöä kumman peli kestää viimeiselle väylälle asti. Välillä näinpäin.” toteaa Putus vapautuneesti kilpailun tulosten ratkettua.

Putus puttaamassa birdietä väylällä #11 Kuva: Ville Lapinmäki / LDG ry
Putus puttaamassa birdietä väylällä #11

Masters-luokassa Wikman piti kärkipaikkansa pelaten toisen kierroksen tulokseen 71 (+1). Toiseksi sijoittui Jani Winterhalter ja kolmanneksi Santeri Paakko.

Naisten luokassa Salmi kiristi toisella kierroksella peliään ja paransi ensimmäisen kierroksen tulostaan jopa viidellä heitolla, pelaten kierrostuloksen 81 (+11).

Kilpailun väyläkohtaiset tulokset Metrixissä ja ratingit PDGA-sivuilla.

Muutamia kuvia kilpailusta LDG:n Kuvagalleriassa.