Kävijälaskureiden aatelia – Fribarata.fi

Tässä artikkelissa tarkastelemme Heinolan Kippasuon kolmen radan (kids, am ja pro) sekä Kumpeli DGP:n kävijälaskureista saatua dataa ja sen tärkeyttä frisbeegolfissa. Seitsemän vuorokauden aikana näillä radoilla pelattiin 2207 kierrosta!

Artikkeli on osa kippis2020-hanketta ja siihen liittyvää yhteistyötä kävijälaskuri-toimittaja Fribarata.fi kanssa.

Kun tilaat omat laskurisi niin mainitse tilatessa salasana “Kippasuo” ja saat asennuksen 50% edullisemmmin!


Yksi frisbeegolfin haasteista on todentaa lajin suosiota esimerkiksi kunnan päättäjille ja mainostajille/sponsoreille, koska lajille on ominaista ilmaiset radat, joille kuka tahansa voi mennä pelaamaan ilman jäsenyyksiä tai lisenssejä. Lopulta yllättävän pieni pelaajamäärä liittyy jäseniksi saati hankkii Suomen frisbeegolfliiton kilpailulisenssiä. Virallisia harjoituksia järjestetään merkittävästi vähemmän kuin muissa lajeissa.

Suosion todentaminen on tärkeää, koska sitä kautta yhdistykset voivat saada enemmän tukia ratojen kehittämiseen ja ylläpitoon.

Yksi tapa todentaa lajin ja ratojen suosiota on hankkia radalle kävijälaskurit. Tee-se-itse henkilöt virittelevät pelkän numerolaskurin muutamalla kympillä rakentamalla kaiken itse ja siinä on tosi hyvää tekemisen meininkiä, joka on LDG:llekin tuttua – tätä ratkaisua mekin harkittiin.

Lopulta me päädyttiin kippis2020-hankkeen myötä hankkimaan sellaiset laskurit, joista saa kivoja raportteja ulos, koska monesti kuva kertoo enemmän kuin pelkät sanat/numerot – ja monesti graafeista tykkäävät myös kuntien ja yritysten päättäjät.

Kävijälaskureiden data

Valitsimme tämän artikkelin tarkastelujaksoksi yhden viikon, jotta saamme jokaisen viikonpäivän mukaan vertailuun.

Ensimmäisessä kuvassa on jaoteltuna 7 vuorokauden kävijämäärät radoittain.
Kuvista on nähtävissä, että eniten pelatuin rata on Kippasuon AM-rata.

Ratojen totaalikävijämäärät

Saman kävijämäärän saa näkyviin myös piirakkakaaviona:

Kävijämäärät suhteutettuna kokonaisuuteen

Kiinnostavampaa kuitenkin lienee se, että minä päivinä ja millä radoilla on vierailtu. Tarkastelujakson aikana käyntimäärät jakaantuvat radoille seuraavasti:

Kävijämäärät jaoteltuna päivätasolle radoittain

Samat lukemat saa luonnollisesti myös summattua, eli alta näet tarkastelussa olevien ratojen totaalikävijät päivittäin. Suosituimmat päivät ovat sunnuntai ja tiistai.

Kävijämäärät päivä-tasolla

Lisäksi kiinnostavaa on myös nähdä millä aikavälillä eri radoilla pelataan.

Kuvasta nähdään pelien alkavan klo 7-9 aikaan ja päättyvät noin klo 21-22 aikoihin.

Aikavälit, joina radoilla pelataan.

Näiden huippu kävijälaskureiden datasta saa irti myös monia muita graafeja, mutta ne pääsevät arvoonsa vasta sitten, kun dataa on kertynyt pidemmältä ajalta. Yksi tälläinen on muun muassa keskimääräinen kävijämäärä viikonpäivittäin, eli esimerkiksi miten monta ihmistä on keskimäärin pelannut maanantaisin tai lauantaisin kun asiaa katsotaan koko kesän tarkastelu jaksolla.

Palataan näihin myöhemmin uuden artikkelin myötä koska kaikilla näillä todennetuilla tiedoilla me halutaan tuoda Heinolan osalta lajin suosio esiin kaikkien tietoisuuteen 🙂

Jos sä olet yhdistys-aktiivi ja haluat kävijälaskureita niin kirjoita googleen “leader” + oma kuntasi, koska Leader-rahoituksella voit hankkia vaikka nämä kävijälaskurit, uusia ratoja tai vaikka työkoneita ratojesi ylläpitoa helpottamaan 🙂

Jos muuten haluat tukea meidän hanketta niin:

Laita artikkeli jakoon, kiitos!