Parigolfin ja joukkuegolfin SM-kilpailut 2020

Useiden vuosien ajan seuramme jäsenet ovat edustaneet SM-kilpailuissa, eikä tämäkään vuosi ollut mikään poikkeus. Elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestetyssä Parifrisbeegolfin SM-kilpailuissa seuraamme oli edustamassa Ville Lapinmäki ja Pasi Putus. Joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailuissa oli kilpailemassa Ville Ahokas, Riku Kankaanpää, Ville Lapinmäki ja Pasi Putus.

Parifrisbeegolfin SM-kilpailut, Peurunka 29-30.8.

Monelle tuttu rata Peurunka otti kilpailuun harjoittelevat vastaan perjantaina jolloin myös Lapinmäki ja Putus kävi heittämässä harjoituskierroksen melko ruuhkaisellakin radalla. Lapinmäelle rata oli jo ennestään tuttu useista kilpailuista, mutta Putukselle rata oli täysin uusi, joten tutustumiskierros oli välttämätön kilpailussa pärjäämistä varten. Kilpailuun lähetään altavastaajana, ratingin mukaan olemme sijoitettuna 20/28.

Lapinmäki avaamassa väylää 4 (Kuva SFL ry)

Lauantaina aikasin aamusta ensimmäinen kierros Alternate Shot-pelimuotoa, kierros alkoi ihan hyvin ilman suurempia ongelmia, 12 väylän jälkeen olimme viisi heittoa alle par-tuloksen. Sitten tuli vastaan “helpot” puistoväylät, joista onnistuttiin ottamaan kaksi bogia, neljännelle väylälle saatiin myös bogi, kun Lapinmäen avaus lähti aivan liian matalana sekä liian aikaisin kädestä. Kaksi väylää jäljellä ennen kierroksen päättymistä ja niihin saatiin onneksi kaksi birdietä, jotta kierroksen lopetukseta jäisi edes hieman parempi maku. Kierrostulos 52 (-4) ja tällä saimme jaetun kahdeksannen sijan.

Toinen kierros ja pelimuotoina Tough ja Best shot. Lähtöväylänä #5, joka tarkoitti, että aloitamme Best shot-pelimuodolla. Kierros sujui erittäin hyvin ja otimmekin neljä birdietä jopa Tough shot väyliltä, kunnes vastaan tuli väylä #3 ja Putuksen avaus lipsahti vain puolen kiekon verran OB-alueelle, emmekä saaneet n. 15 metrin puttia sisään pelastaaksemme par-tulosta väylältä. Kierrostulokseksi 48 (-8) ja näin nostimme sijoitustamme ensimmäisen kilpailupäivän päätteeksi jaetulle 5. sijalle.

Putus seuraa Rauli Savelan puttia (Kuva SFL ry)

Sunnuntai ja finaalipäivä, edellisillan karaokebaarireissu oli venähtänyt hieman liian pitkäksi, mutta onneksi kierros alkoi vasta klo 13 ja saimme hieman hengähtää aamusta. Lähtö väylältä #3 ja siitä heti birdie ennen kuin alkoi tough shot väylät. Neljä ensimmäistä tough shot väylää menikin oikein hyvin ilman epäonnistumisia, mutta sitten koittikin muutaman väylän synkkä hetki, joihin tuli tuplabogi ja bogi, joka tiputti kierrostuloksemme plussan puolelle hetkellisesti. Nostimme leuat ylös ja päätimme tehdä parhaamme jäljellä olevilla 11 väylällä, joka toimikin hyvin kun otimme niihin yhteensä kahdeksan birdietä, näiden siivittämänä kierrostuloksemme päätyi lukemiin 49 (-7) ja taskuun jäi jaettu 6. sija.

Joukkuegolfin SM-kilpailut, Lohja 12-13.9.

Usean taukoa pidetyn vuoden jälkeen päätimme lähteä katsomaan minkälainen meno on joukkuekilpailuissa, viimeksi vuonna 2014 kotiin tuotavana oli kultaiset mitalit Peurungasta. Vuosien saatossa joukkueiden tasot ovat nousseet uusien junioritähtien myötä ja tänä vuonna joukkueemme ratingiin pohjautuva sijoitus oli ennen kisaa 11/18.

Perjantaina lähettiin liikkeelle hyvissä ajoin, että ehditään käydä kummatkin radat läpi, koska toinen tai kummatkin radat olivat uusia tuttavuuksia pelaajillemme. Ensiksi kohteena oli Laakspohja, jonka oletettiin olevan pelattavista radoista helpompi ja kevyempi kiertää. Ruokatauon jälkeen käytiin tutustumassa Sammatin rataan, joka oli jokaisen jäsenemme mielestä “se parempi” ja positiivinen fiilis saatiinkin radasta.

Kankaanpää Laakspohjan radan harjoituskierroksella.

Ensimmäinen kisapäivä ja ensimmäinen kierros, joukkueparigolfia tough alternate pelimuodolla Sammatissa. Sammatin teknisesti haastavia väyliä sekä puuosumien välttelyä saatiin pelailla enemmän ja vähemmän sateen häiriten koko kierroksen ajan, onnistumisia ja epäonnistumisia tuli vuorotellen pelaajille ja, koska pelimuotona oli tough alternate, ei epätasaisuudelle ollut juurikaan varaa. Peliä saatiin hieman käyntiin noin kierroksen puolessa välissä kun viisi peräkkäistä väylää pelattiin kolme alle par-tuloksen. Loppukierrokselle valitettavasti kuusi heittoa päälle par-tuloksen ja lopputuloksena 65 (+5), jaettu 5. sija.

Ruokatauon jälkeen Laakspohjaan Modified alternative pelimuotoa pelaamaan. Pareina Kankaanpää-Putus ja Ahokas-Lapinmäki. Parit pelasivat suurinpiirtein tasatahtia radan viimeiseen väylään asti, tälläkin kierroksella taistellen vielä kovempaa sadetta ja tuulta vastaan. Kankaanpää ja Putus sai kiristettyä viimeiseen viiteen väylään kolme birdietä mikä toi kierrostuloksen 57 (-4), valitettavasti samaan aikaan Lapinmäen avaukset, lähestymiset sekä putit katosivat täysin eikä Ahokkaan hyvät putit pelastaneet tilannetta, viimeiseltä neljältä väylältä kolme bogia ja kierrostulokseksi vaatimaton 61 (+-0). Tämä yhteistulos tiputti joukkueen jaetulle 11. sijalle ensimmäisen kilpailupäivän päätteeksi.

Ahokkaan putti uppoaa koriin (Kuva SFL ry / Mikko Loikkanen)

Illalla koitimme keksiä keinoja, jolla saisimme vaatteet, kiekkopyyhkeet, bägit ja kaikki muut päivän saatossa kastuneet tavaramme kuiviksi sunnuntaille. Onneksemme sääennusteet lupasivat hyvää keliä eikä toista sateista päivää tullut heittelyn haitaksi.

Sunnuntain ensimmäinen kierros, Max 2 Best shot pelimuotoa Sammatissa. Eilisestä viisastuneena emme kävelleetkään aluksi n. 15 minuuttia takanurkan väylille vaan ajoimme autolla lähemmäksi, ja näin oli monet muutkin tajunneet tehdä opittuaan eilisestä. Pareina tällä kertaa Ahokas-Putus ja Kankaanpää-Lapinmäki. Ahokas ja Putus aloitti kierroksen hyvin pelaten kahdeksan ensimmäistä väylää kuusi alle par-tuloksen. Samaan aikaan Kankaanpää ja Lapinmäki taisteli väylille par-tuloksia ja väylälle #16 (par 5) tuli otettua jopa bogi, kun vasta kolmannella kerralla onnistuttiin saamaan putti sisään. Par-taistelun jälkeen Kankaanpää ja Lapinmäki kiristi tahtiaan ja otti viimeiselle kymmenelle väylälle yhteensä seitsemän birdietä, saaden kierrostuloksen 52 (-8). Ahokkaan ja Putuksen hyvän alun jälkeen hekin joutuivat taistelemaan par-tuloksia puolen kierroksen jälkeen ja loppuenlopulta kierrostulokseksi he saivat 51 (-9).

Yhteistulos kolmannelta kierrokselta 103 (-17), jolla saatiin kiristettyä sijoitusta yhden alemmaksi, jaetulle 10. sijalle.

Joukkuekuva (Kuva SFL ry / Mikko Loikkanen)

Neljäs ja viimeinen kierros Laakspohjassa, Joukkueparigolf Best Alternate. Viimeiselle kierrokselle lähettiin pelaamaan ilman suurempia odotuksia, tavoitteena oli pitää sijoitus ja pelata yksi ehjä kierros kilpailuun. Pitkään kestäneen odottelun jälkeen päästiin viimein pelaamaan kierrosta. Joukkueemme pareiksi valitsimme Ahokas-Kankaanpää ja Lapinmäki-Putus. Kaikki meni ihan hyvin väylälle #11 asti, tämän jälkeen olikin radan ensimmäinen odotteluväylä #12, jossa saatiin makua mitä loppukierros voisi olla.

Odottelun jälkeen kaksi par-tulosta ja uusi odottelu alkakoon väylän #14 lähtöpaikalla. Ensimmäistä odotusta vielä pitemmän odottelun jälkeen pääsimme vihdoin pelaamaan, onneksi vastassa oli vain 195 metriä pitkä par 5 väylä, johon saimme mahdutettua kaksi ei-niin-hyvää heittoa, Putuksen hyvän lähestymisen ja sitten Kankaanpää saikin laittaa Turbo-putin sisään aivan korin vierestä.

Kankaanpään lähestyminen Laakspohjan radan väylällä 6.

Muutaman väylän mittainen sujuva pelaaminen keskeytyi taas väylällä #18, missä vastassa oli kierroksen kolmas odottelu. Otimme oppia aikaisemmista odotteluista ja vitsailimme koko odottelun ajan kuinka paremmin tämän voisikaan hoitaa. Hauskan ilmapiirin siivittelemänä Ahokkaan lähestyminen väylällä olikin aivan timanttinen ja kiekko liiteli vain kolme metriä ohi korin. Tämän jälkeen muut ryhmän heittelijät saivat hymyn huulille kun Putus puttasi kolmesta metristä metrin päässä olevaan puuhun eikä kiekko tietenkään koriin yltänyt. Tilanne jäi näkemättä Lapinmäeltä, joka oli jo kävelemässä seuraavalle väylälle päin, kunnes hänet kutsuttiin paikkaamaan putti.

Hauskahkon tuokion jälkeen oli vuorossa kierroksen neljäs ja onneksi viimeinen odottelu väylällä #1, kun heittovuoromme tuli oli tähän kasautunut jo neljä ryhmää, eli yhteensä kahdeksan joukkuetta. Kovan sivutuulen auttamana Ahokas ja Kankaanpää pääsivät avaamaan ja kummankin avaukset näyttivät loistavilta. Ahokkaan heitto oli lopussa kaartanut hieman vasemmalle ja Kankaanpään avaus oli n. 12 metrissä korista. Tästä paikasta pääsi Lapinmäki ja Putus puttaamaan, mutta eagle-puttia ei saatu sisään kummankin kilistellen ketjuja ja korin alarautaa.

Kaksi seuraavaa väylää menikin aivan suunnitelmien mukaan, väylällä #4 Putuksen ja Lapinmäen avaukset jäivät liian lyhyiksi eikä Ahokas tai Kankaanpää hyvistä puttipelastuksistaan huolimatta saaneet puttia sisään ja kierroksen viimeinen par-tulos korttiin. Viimeisenä väylänä tarkkaa kämmenheittoa vaativa väylä #5, missä Ahokkaan avaus liiteli hieman pitkäksi korista ja jäi noin kahdeksaan metriin puiden sekaan. Putus epäröi ensiksi taitojaan ja antoi Lapinmäen putata, putti osui oksiin ja saikin vahvan koriosuman, mutta ketjut eivät antaneet armoa vaan sylkäisi sen ulos. Vuoroon Putus ja alun epäröinnistä huolimatta laittoi luottoputterinsa keskelle koria ja näin sinetöitiin kisa birdiellä. Lopputulokseksi kierroksesta 48 (-13) ja tällä saimme pidettyä sijoituksenamme 10/18.