Kilpailukausi käyntiin Kippasuolla: NBDG Easy 5.6.2021 ja “Tonnin Tuomas”

PDGA-kilpailut päästiin vihdoin aloittamaan Heinolassa viime lauantaina todella lämpöisessä säässä. Yhteensä 82 kilpailijaa tuli haastamaan Kippasuon amatöörirataa NBDG:n (Natural Born Disc Golfer) järjestämässä NBDG Easy -kilpailussa.

Tämä aloitteleville pelaajille tarkoitettu kilpailukonsepti piti sisällään ainoastaan amatööriluokkia. LDG:n jäsenistä mukana olivat Heikki Kietäväinen, Sami Korhonen, Henry Liukkonen, Sami Tuomola, Niko Nykänen, Michael Schuh, Tuomas Pääkkönen sekä Tomi ja Mikael Tikko.

Suurimman huomion kilpailupäivänä vei nuori, vasta 13-vuotias Tuomas Pääkkönen joka ensimmäisen PDGA-kilpailunsa ensimmäisellä kierroksella pelasi Kippasuon AM-radan lukemiin 40 heittoa! (14 heittoa alle radan ihannetuloksen, rataennätys on -15). Tuomaksen kierroksen rating huimat 1013!

Statsit kilpailun PDGA-sivulta

Monet aikuisetkin pelaajat ovat harrastaneet Frisbeegolfia vuosikausia pelaamatta ensimmäistäkään yli “tonnin” kierrosta, Tuomas onnistui tempussa heti ensi yrittämällä. Tuomakselle riitti tulos 52 (-2) jälkimmäisellä kierroksella ja voitto irtosi silti kahden heiton erolla Juniorit (alle 15v) sarjassa.

“Tonnin Tuomas” Pääkkönen
Kuva: Henry Liukkonen

Tuomas Pääkkösen nimi kannattaa painaa muistiin. Tästä sympaattisesta ja ahkerasta harjoittelijasta kuullaan vielä!

LDG:n muut jäsenet, sijoitus ja kokonaistulos

MA3 (36 pelaajaa):

  • 18. Mikael Tikko/Henry Liukkonen -12
  • 20. Heikki Kietäväinen -11
  • 22. Sami Korhonen -10
  • 32. Tomi Tikko -3

MA4 (22 pelaajaa):

  • 3. Sami Tuomola -10
  • 12. Niko Nykänen +4
  • Sami Tuomola heitti Hole In One:n ensimmäisellä kierroksella väylällä 6!

MA50+ (11 pelaajaa):

  • 8. Michael Schuh -2

Kaikki tulokset osoitteessa: https://discgolfmetrix.com/1740117&view=result

Tekstin kirjoitti Heinolan frisbeegolfpalvelun Henry Liukkonen.