Tulostaso parani SM-kisoissa perjantaina

Artikkeli on julkaistu frisbeegolf-liiton sivuilla

Perjantaina päästiin jo toden teolla vauhtiin ja joka luokassa nähtiin isojakin muutoksia niin pelaajien tuloksissa kuin sijoituksissakin. Edelleen kaikissa luokissa on kuitenkin peli auki, mutta suuntaa nähdään jo. Muutamat ennakkosuosikit näyttävät olevan jo ulkona pelistä ja muutamat yllättäjät ovat näyttäneet kauden kovinta tuloskuntoaan.

MP40-luokassa kärkeen nousi päivän kovimman tuloksen -6 heittänyt Ähtärin urheilijoiden Heikki Saunanen. Saunanen kommentoi kierrostaan: ”Tänään oli hyvää puttia ja tuurikin oli mukana. Muutama typerä virhe mahtui joukkoon, mutta caddyn neuvoilla saatiin hyvä tulos. Tästä on hyvä jatkaa.”

Saunasen kanssa kärkipaikkaa jakaa tänään -5 pelannut Kalle Lehto (Kouvolan lentävät lautaset). Kolmanneksi nousi Ville Piippo (Team Hippo) ja neljänneksi vuoden 2004 avoimen Suomen mestari Markus Lindewald (Talin Tallaajat), joka pelasi 10 vuoden tauon jälkeen tonnin ratingin kierroksen.

20 pelaajaa on edelleen 7 heiton sisällä, joten mitalisijat ovat kuitenkin täysin auki kun kisaa on puolivälissä.

Johtaja vaihtui myös FP40-luokassa. Kärkeen nousi hallitseva mestari Nina Rajala (Järvenpään frisbeegolf). Yhteistulos +16 riittää kahden heiton johtoasemaan Susanna Virtaseen (Ekenäs IF) ja Anna Eloon (Mustavaris) nähden.

MP50-luokassa Tatu Nokelainen (Disc Golf Hyvinkää) pelasi -1 ja kampesi itsensä kärkeen 2 heittoa edellä Kari Vesalaa (Talin Tallaajat). Marko Rauha (7k) ja Patrik Ekström (EIF) seuraavat heiton perässä.

FP50-luokassa Lohjan Liitokiekkoilijoiden Kirsi Kaikkonen pelasi päivän ylivoimaisesti parhaan kierroksen (+5) ja otti johdon nimiinsä peräti 6 heiton erolla Kristiina Sylmaniin (Talin Tallaajat) ja Pirjo Hollemoon (Team Hippo).

MP60-luokassa myös viisi ensimmäistä on vain kolmen heiton sisällä, eli mitään ei ole ratkaistu. Kärjessä Juha Pohjalainen (Talin Tallaajat) paransi viidellä heitolla (E) eli jatkaa tuloksessa +5. Eroa kakkosena olevaan Olavi Koivuseen (DGCP ry) tuli kuitenkin vain 1 heitto, koska myös hän paransi eilisestä neljällä heitolla.

MP70-luokassa Kauko Laitala (Nummelan frisbeeseura) nousi kärkeen parantamall 4 heittoa eilisestä.  Jouni Pakarinen (Disc Golf Hyvinkää) ja Markku Tohniin (Nokian frisbeeseura) ovat tasoissa yhden heiton Laitalan takana.

Alustavat päiväaikataulut: 

LAUANTAI 28.8.2021
3. kierros väliaikalähdöin 15 min välein n. klo 8.00–16.00
Lähtöjärjestys luokittain: FP40, FP50, MP70, MP50, MP40, MP60.

SUNNUNTAI 29.8.2021

4. kierros väliaikalähdöin 15 min välein n. klo 8.00–16.00
Lähtöjärjestys luokittain: MP70, MP60, FP50, FP 40, MP50, MP40  

Palkintojenjako luokkakohtaisesti FP40, FP50 ja MP60, MP70 ja lopuksi MP50, MP40. Palkintojenjako heti kun luokat ovat pelanneet loppuun ja tulokset on tarkastettu ja mahdolliset ratkaisupelit pelattu.

Mediatiedustelut: Jere Pohjankoski, info@ldg.fi +358 447270901

Linkit ja lisätietoja:

Kilpailun Metrix-sivu (ilmoittautuneet, tulospalvelu): https://discgolfmetrix.com/1798095
Heinolan fribafestari 2021: https://ldg.fi/?page_id=8787