Valta on vaihtunut Tammisaaressa – Ville Ahokkaalle uran makein voitto

Kuva: DGWT European Open 2016

Kauden ensimmäisessä Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailussa Tammisaaressa Heinolan Kippasuon frisbeegolfradan kasvatti Ville Ahokas on voittanut kilpailun huikealla pelillä pelaamalla kolme kierrosta tulokseen 162 (-27).

Ratkaisuakin jouduttiin jännittämään kolmen Sudden Death-väylän ajan, kun Janne Hirsimäki pelasi kolmannen kierroksen huikeaan 51 (-12) tulokseen ja otti Ville Ahokkaan kiinni kokonaistuloksissa.

Lords of Disc Golfin toinen iki-menestyjä Pasi Koivu joutui siirtymään pois podiumilta jaetulle viidennelle sijalle ja antamaan tilaa Ahokkaalle. Olihan se jo aikakin, Koivulla on nimittäin jopa seitsemän podium-sijaa Tammisaaresta, eli jokaisesta aikaisemmasta kisasta johon hän on osallistunut.

Ahokas asuu nykyään Turussa, mutta on edelleen vahvasti mukana Heinolan frisbeegolfseuran Lords of Disc Golf ry:n aktiivi-kisaajissa ympäri Suomea sekä maailmaa.

Nuoresta iästä huolimatta Ahokas kilpailee jo seitsemättä vuotta ja tämä oli hänen suurin voittonsa tähän mennessä, vaikka Juniorien SM-kulta löytyykin vuodelta 2014.

Mukana Tammisaaressa oli myös seuran Pasi Putus, joka kilpailee tänä vuonna nyt toista vuotta aktiivisesti. Viime vuonna hän menestyi hyvin amatööri-luokassa ja voittaen lähes kaiken mahdollisen Heinolan paikalliskisoissa, tänä vuonna on tarkoituksena kokeilla mitä haasteita avoimen-luokan kilpailut antavat.

Kilpailun kokonaistulokset näet Metrix-tulospalvelusta: https://discgolfmetrix.com/?u=scorecard&ID=599073


(
klikkaa kuva isoksi uuteen ikkunaan)

Miltä tuntuisi kuulua yhteen Suomen menestyneimmistä seuroista, liity jäseneksi!