KOOSTE: Ensimmäinen LED-frisbeegolfin Hupi-SM (Heinola Halloween 2019)

Tapahtumassa mukana:

Räjäytyksistä vastasi: Pommijätkät

LED-frisbeegolfin Hupi-SM:

Oli synkkä ja kostea ilta marraskuun ensimmäisenä lauantaina kun yli 50 ihmisen joukko kokoontui ratkomaan LED-frisbeegolfin Hupi-SM -titteleitä Heinolassa Kumpelin frisbeegolf-radalla jo 11. Heinola Halloween -tapahtumassa. Erikoista tapahtumassa oli se, että pelivälineisiin kiinnitetyt LED-valot piirsivät pimeyteen valojuovia sekä helpottivat niiden löytymistä. Ratakin oli koristeltu pimeyttä valaisevin ulkotulin ja lukuisat pelaajat olivat pukeutuneet kilpailua varten Halloween-teeman mukaisesti.

“Leikkisyys on tärkeää myös meille aikuisille”, tuumaa tapahtuman ideoinut Jere Pohjankoski, jonka mielestä elämän ei tule olla pelkkää vakavamielistä suorittamista – edes frisbeegolfissa.

Halloween 2019 joukkokuva. Kuva: Valokuvaus.org

Paikallinen frisbeegolf-yhdistys LDG järjesti tämän tapahtuman lisätäkseen iloa tähän pimenevään vuodenaikaan ja siksi kilpailun väliajalle oli järjestetty Pommijätkien räjähtävä erikoisefekti (kuvassa alla) sekä pienimuotoinen ilotulitus. “Yhdistyksemme sosiaalisenmedian seurannassa huomasimme yllättävän monien havainnneen vaatimattoman väliaikaohjelmamme”, toteaa ohjelman tapahtumaan järjestänyt puuhamies ja yhdistyksen pitkäaikainen varapuheenjohtaja Ville Tähkänen.

Pommijätkien räjähtävä väliaikaohjelma
Katso:
Video (maasta)
Video (ilmasta)
GIF

Frisbeegolf-kilpailussa pelattiin kaksi 12 väyläistä kierrosta parigolfina siten, että ensimmäinen kierros pelattiin Best-Shottina (kumpikin heittää ja jatketaan parin paremmasta heitosta) ja toinen kierros Alternate-Shottina (heitot vuorotellen).

Ensimmäisen kierroksen jälkeen avoimen sarjan kärjessä oli Hollolalaispari Petteri Jurva ja Eemeli Härkönen tuloksella -8. Toisena Jyväskyläläiset Riku Kankaanpää ja Lauri Lehtinen vain yhden heiton päässä tuloksella -7. Jaetulla kolmannella sijalla tuloksessa -6 veljekset Jere & Jesse Pohjankoski, Sami Korhonen ja Pasi Putus sekä Mikko Laraste ja Jouni Hölttä. Naisten sarjaa johti tuloksella -1 Riihimäkeläiset Essi-Noora Jylänki ja Silva Saarinen ennen Heinolalaisien Katja Tuomolan ja Pirre Lehkosen +8 kierrosta.

Pirre Lehkonen ja Katja Tuomola

Seka-sarjassa jaetulla kärkipaikalla tuloksella -4 olivat Samu Rusila ja Mira Kajalampi sekä Petri ja Susanna Kellosalmi. Mastereiden yli 40-vuotiaiden sarjassa Lahden konkari-pelaajat veljekset Janne ja Juha Kupiainen olivat jo kolmen heiton karkumatkalla tuloksella -6 ennen Janne Kuuselaa ja Jani Kuitusta.

Toisella kierroksella alkoi pelimuodon vaihtuessa tapahtua sillä naisten sarjassa Riihimäkeläispari pelasi +8 voittaen sarjansa lopulta selkeästi 27 heitolla. Seka-sarjassa Rusila & Kajalampi ottivat voiton viiden heiton erolla pelaten kierroksella +5. Masterit-sarjassa Kupiaisten veljesten johto piti +1 kierroksesta huolimatta ja sarjavoitto irtosi neljän heiton turvin.

Avoimessa sarjassa tiukkaa nousua haki paikallispari Isokuortti & Warto, mutta -1 kierros riitti nousuun sijalta 8 vain sijalle 5. Kärkipaikalla ollut pari Jurva & Härkönen suli +1 kierroksella tippuen neljännelle sijalle. Putus & Korhonen pitivät kolmannen sijansa kuten myös Kankaanpää & Lehtinen toisen sijansa pelaten kumpikin kierroksen -3. Voiton avoimessa sarjassa nappasi veljekset Jere & Jesse Pohjankoski pelaten toisenkin kierroksen tulokseen -6. “Olemme kumpikin harrastaneet lajia jo 20 vuotta, joten ehkä se on tämä kokemus mikä näissä erikoisolosuhteissa tällä kertaa ratkaisi asian eduksemme. Huomenna on kuitenkin uusi päivä ja se on frisbeegolfissa parasta!”, tuumaavat veljekset.

Pohjankosken veljekset Halloween -lähtöpaikalla

Tapahtuman järjestämisessä oli onnistuttu monella tapaa sillä ympäri Suomea saapuneet pelaajat olivat tyytyväisiä ja yleisökin tuntui pitävän erikoisemmasta väliaikaohjelmasta. Kilpailun jälkeen pelaajat jatkoivat iltaa Kumpeli Spa:ssa altaissa&saunassa sekä baarissa.

Tarkoituksenamme oli tuottaa iloa mahdollisimman monelle, mutta harmillisesti toimintamme ei miellyttänyt aivan kaikkia (lähde). Yhdistyksemme pahoittelee tahattomasti aiheutettua mielipahaa. Hetken kestävään väliaikaohjelmaan oli viranomaisilta hankittu tarpeelliset luvat eikä tarkoituksenamme ollut aiheuttaa järkytystä. Anteeksi.

Olemme kiitollisia kaikille tapahtumaan osallistuneille sekä kohotamme hattua suuren suuresti kaikille yhteistyökumppaneillemme:

Haluatko liittyä jäseneksi tai kannattaa toimintaa?