Frisbeegolfia naisille

Keväällä 2019 LDG:n neljä naisjäsentä innostuivat ajatuksesta kehittää naisille oma treeniryhmä. Tapaamiset aloitettiin ilman sen suurempia odotuksia tai suunnitelmia. Viime kesä meni heitellessä ja harjoitellessa kevyesti, tietenkin hyvällä fiiliksellä. Kesän aikana kaksi ryhmän naisohjaajista kävivät ohjaajakoulutuksen, jotta naisten ryhmä tarjoaisi uusille palaajille hyvän fiiliksen lisäksi myös virallista tietoa lajista.

Kevään 2020 ohjelmaa suunniteltiin jo hyvissä ajoin ja naisten ryhmän piti käynnistyä jo huhtikuussa vähälumisen talven vuoksi. Valitettavasti maailmaa horjuttanut Covid-19 -virus aiheutti suunnitelmiin muutoksen ja aloitusajankohtaa tuli siirtää. Nyt koronavirusrajoitusten ja poikkeustilarajoitusten kevennettyä naisten ryhmä on päässyt hyvään vauhtiin kesäkuussa 2020.

Ote kiekosta

Keskiviikkoisin Kumpeli DiscGolfParkissa kokoontuu joukko innokkaita naisia, jotka haluavat oppia uutta frisbeegolfista. Kesäkuussa myös säät ovat suosineet osallistujia ja lajista kiinnostuneiden naisten määrä on yllättänyt positiivisesti. Harjoituksissa on käynyt niin vasta-alkajia kuin jo jonkin aikaa frisbeegolfia harrastaneita. On ollut myös ilo seurata viime kesänä naisten ryhmässä aloittaneiden huimaa edistymistä lajissa.

Keskiviikkotapaamiset koostuvat pääsääntöisesti pienestä alkulämmittelystä, lyhyestä laji-infosta ja ennalta suunnitellusta harjoitteluaiheesta. Harjoittelutilaisuuden jälkeen otetaan kevyt kierros radalla, jotta opittuja asioita pääsee harjoittelemaan käytännössä.

Toivomme edelleen jatkossa naisia lisää lajin pariin ja rohkaisemme osallistumaan tähän matalan kynnyksen harjoitteluryhmään keskiviikkoisin. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki naiset, joilta löytyy pienikin kiinnostuksen häivähdys lajia kohtaan. Koskaan ei voi tietää, tunteeko lajin omakseen ellei sitä käy kokeilemassa.

Aiheeseen liittyvät linkit

Jos tykkäsit artikkelista niin jaa se ystävillesi alla olevilla painikkeilla