Frisbeegolfin hyödyt

Frisbeegolfin suosio kasvaa ja sitä voi harrastaa jo useilla sadoilla eri radoilla Hangosta aina pohjoiseen Lappiin saakka. Aloittaminen on helppoa ja liikuntana se voi olla niin kevyttä tai rankkaa, kuin pelaaja itse haluaa. Frisbeegolfin pelaamisella on paljon erilaisia hyötyjä ja säännöllinen pelaaminen kohottaa kuntoa takuuvarmasti samalla, kun koordinointikyky ja kehonhallinta paranee. Frisbeegolfin suosion kasvu piilee siinä, että se on edullinen koko perheen laji, ja siitä voi nauttia jo aloittelijakin.

Frisbeegolfia Heinolan Kippasuon frisbeegolf-maailmassa

Liikunta

Frisbeegolf on loistava tapa aloittaa liikkuminen oman lähtötason mukaan. Askelia kertyy runsain mitoin sekä heitot kehittävät kokonaisvaltaisesti koko kehon lihaksistoa. Voit myös hölkätä radan läpi, jos kaipaat kovempaa rasitusta. Frisbeegolf sopii lähes kaikille ja se on tehokas liikuntamuoto kunnon kohottamiseen. Sydäntä suojaa parhaiten kestävyysliikunta, joka parantaa suorituskykyä rasitustilanteessa. Säännöllinen liikkuminen parantaa sydämen ja verenkiertoelimistön kuntoa sekä tukee mielen hyvinvointia.

Painon pudotus

Frisbeegolfia pelatessa kalorit palaavat kuin huomaamatta, koska se on hauskaa. Säännöllinen liikunta jo kolme kertaa viikossa riittää painonpudotukseen, kun sen yhdistää terveelliseen ruokavalioon. Muista, että urheillessa tulee huolehtia riittävästä nesteytyksestä ja siitä, että verensokeri ei mene liian alhaiseksi. Frisbeegolf sopiikin maltilliselle laihduttajalle, joka pyrkii kokonaisvaltaisesti terveellisempään elämänmuutokseen.

Vireys ja mieliala

Mitä enemmän liikkuu, sitä parempi mieliala. Liikunta nostaa serotoniinia, joka vaikuttaa mielialaan ja yleiseen hyvinvointiin. Frisbeegolf antaa lisää energiaa, koska se parantaa sydämen terveyttä, boostaa endorfiineja ja tuottaa onnistumisen kokemuksia. Myös säännöllinen liikunta parantaa unen laatua.

Raikasta happea ja luontoa

Sen lisäksi, että keuhkosi saa raikasta happea, frisbeegolfin parissa saat kauniina kesäpäivänä myös runsaan annoksen D-vitamiinia. Ehkä parasta frisbeegolfissa onkin ulkoilu luonnossa.

Parantaa stressinsietokykyä

Frisbeegolfin pelaaminen harjoittaa niin kehoa kuin mieltä. Heitot vaativat keskittymistä ja kehitystä tapahtuu pikkuhiljaa. Hole in one tuottaa suurta mielihyvää, ja taitojen karttuessa voi haluta pelata jo vakavammin ja pistää itsensä testiin. Kilpailla voi kavereiden kanssa, mutta kilpailuja järjestetään myös kaikille tasoille. Katso frisbeegolf-kilpailujen ajankohdat tapahtumakalenterista tai mikäli et itse ehdi kisoihin mukaan kurkkaa Unibet vedonlyönti– sivustolta, miten lempilajisi pelaajat pärjäävät tosipaikan tullen. Frisbeegolf haastaa henkisesti vaikka sitä ei ensin uskoisi. Se voi vaikuttaa yksinkertaiselta peliltä, ja onkin sitä monella tapaa, mutta siinä on yllättävän monia asioita, jotka saavat aivosi sauhuamaan, kun haluat parantaa strategisia taitojasi sekä tekniikkaa. Tämä vaatii malttia hioa taitoja vähitellen ja samalla pääsee tutustumaan omaan henkiseen staminaan. Mutta ennen kaikkea pelaaminen on hauskaa ja rentouttavaa, ja pelin äärellä arjen murheet ja stressi unohtuvat.

Saa uusia ystäviä harrastuksen parissa Frisbeegolfin avulla voi luoda uusia ystävyyssuhteita tai aloittaa harrastuksen yhdessä ystävien kanssa ja samalla pitää yhteyksiä niitä yllä. Frisbeegolf on yksilölaji, mutta sitä voi harrastaa yhdessä ryhmänä. Kilpailutilanteessa oppii tulemaan toimeen monien erilaisten ihmisten kanssa, joka on sellainen taito mitä kannattaa hyödyntää niin frisbeegolfradan ulkopuolellakin. Frisbeegolf-yhteisö on aktiivinen ja sen ympärillä on myös paljon oheistoimintaa mihin voi ottaa osaa.

Kehittää luonnetta

Frisbeegolfissa huipuksi tuleminen vaatii paljon harjoitusta. Pelaaminen vaatii heittotekniikan harjoittelua ja myös pelisilmän ja strategian kehittämistä. Kärsivällisyys ja kyky sietää haastavia tilanteita ja viivytyksiä ilman, että menettää malttinsa on taito, jota jokainen frisbeegolfin harrastaja arvostaa. Kisaaminen vaatii hyvää urheiluhenkeä ja itsevarmuutta ja välillä myös karvas tappio on nieltävä kunnialla! Sitä paremmalta taas seuraava onnistuminen tuntuu, kun tietää, että sen eteen on ponnistellut.