Rataennätys Kippasuon Pro-radalla!

Mikäli tykkäät frisbeegolfista ja haluat tukea lajia niin katso: www.LDG.fi/tue


Sunnuntaina 5.7.2020 oli se päivä, kun Heinolasta kotoisin oleva, nykyään Jyväskylässä asuva LDG-jäsen Riku Kankaanpää näytti Kippasuon Pro-radan viikkokilpailuissa, mistä juniori-kerhosta vastaavan kaverin pelitaidot on tehty!

Riku pelasi viikkokilpailussa huipputuloksen -12, vaikka kierrokseen mahtui yksi bogey helpohkolla par-4 väylällä #11, eli potentiaalia paremaankin tulokseen löytyy! Aika näyttää, nähdäänkö sitä vielä ennen kuin Pro-radan layout päivittyy elokuussa uuteen #kippis2020 -muotoonsa.

Rikun kommentit ennätyskierroksesta:

En ole koskaan edes reenikiessillä pelannut näin hyvin! Parhaimmillaankin ‘vain’ -9, joten yllätyin itsekin tuloksesta. Puttaamiseen oon löytäny tälle vuodelle sopivan rentouden ja se alkaa näkyä tuloksissa.

Villejen (Ahokas & Lapinmäki) kanssa samassa heittueessa pelaaminen oli myös isossa roolissa, mahtava tsemppaava ilmapiiri ja kovaa kiritystä läpi kierroksen.

All in all, hyvin hämmentynyt fiilis, että kykenin heittämään noin kovan kierroksen

Ville Ahokkaan kuvaama video Rikun viimeisestä putista 5.7.2020

Mitä tapahtui väylällä 11 Riku?

“Tuli perinteinen #PuttiRalli. Vähän keskittyminen vissiin herpaantui siinä kun oli kuuden birdien putki alla” –Riku Kankaanpää

Vuonna 2016 Ville “Kippasuon Kuningas” Ahokas pelasi Pro-radan silloisen layoutin tulokseen -14. Tulos on ajalta, kun radan viisi väylää oli lyhyempiä kuin tällä hetkellä. Vuonna 2017 myös maailman huippu, saksalainen Simon Lizotte, kävi pelaamassa Pro-radan heti ensimmäisellä harjoituskierroksellaan myöskin tulokseen -14.

Ahokaskin on pelannut tänä vuonnna harjoituksissa Pro-radan tulokseen -14, joten voi olla, että näemme vielä 21-väyläisen layoutin voimaan jäävän rataennätyksen!

Ville Ahokkaan kommentit:
Oli hienoa nähdä vierestä hyvän kaverin pelaavan loistavaa peliä, ja onnea vielä hyvästä kierroksesta.
Ehdin vielä yhden kerran viikkokisata nykyisellä pro-layoutilla, ennen kuin uusi kippis2020-layout on tarkoitus saada käyttöön. Aion kyllä tehdä kaikkeni että saisin sinne puristettua kovan kierroksen!
Rata on upeassa kunnossa, kiitos kaikille ketkä on radan eteen hikoillut
🔥

Vertailun vuoksi viikkokisoissa Pro-rata pelataan keskimäärin tulokseen +10, eli 21 väylän kierroksella 22 heittoa enemmän, kuin Riku pelasi 5.7.

Pro-radan viikkokisojen tulokset keskimäärin jaettuna kolmeen tasoon:

  • Top-33% pelaa tulokseen 69,99, eli käytännössä 0 kun par on 70 heittoa.
  • Middle-33% pelaa tulokseen 79,47, eli +9,47
  • Bottom-33% pelaa tuolkseen 90,79, eli +20,79

Yleiseen tulostasoon nähden niin Rikun, Villen kuin Simoninkin tulokset ovat ilmiömäisiä!

Jos tykkäät frisbeegolfista ja haluat tukea lajia niin katso: www.LDG.fi/tue

Kippasuon Pro-rata on suunniteltu sellaiseksi, että se kannustaa viksuun pitkäjänteiseen peliin. Siellä on helppoa onnnistua, mutta jos mokaa niin on mahdollista mokata kunnolla.

Katso kilpailun tulokset Metrixistä: https://discgolfmetrix.com/1344004

Lisätietoja viikkokilpailuista: www.LDG.fi/viikkokisat