Kippis-kumppani: Känts Design

Aluksi hieman taustaa

Kun Heinolassa 15 vuoden ajan rakennetusta Kippasuon Pro-radasta haluttiin alkaa tekemään ammattitasoista frisbeegolf-rataa niin LDG-yhdistyksen oli ensin rakennettava vuoden 2017 hankkeella alueelle amatööritasoisia frisbeegolf-ratoja, jonka jälkeen voitiin päästä kunnolla Pro-radan kimppuun.

Nyt #kippis2020 -hankkeella LDG teki Kippasuon frisbeegolf-alueesta kokonaisen frisbeegolf-maailman: Heinola DiscGolfPark Worldin, joka on Suomen massiivisin frisbeegolf-keskus ja tunnetaan valtakunnallisesti lempinimellä Kippis.

Upea Kippis.org ilves-vaakuna

Radan yhtenäinen ilme

Heinola DiscGolfPark Worldin isojen opasteiden ja banderollien yleisilme tehtiin radan pääkumppaneiden Heinolan kunnan ja DiscGolfParkin graafikoiden kanssa yhteistyössä, sillä yhteistyösopimuksien mukaan alueen ilmeen oli mukailtava Heinolan brändikäsikirjaa ja DiscGolfParkin World -konseptia, jonka benchmark-kohde Kippiksestä oli tulossa.

Kuva Kippiksen parkkipaikalta 7.8.2020

Koska ihmisten on helpompi muistaa lempinimi Kippis niin varasimme sille domainin Kippis.org, jolle aloimme suunnitella logoa ja jota voitaisiin käyttää ihmisten suosimissa kannatustuotteissa.

Kuvio oli selvä, mutta omat taidot riittivät paremmin radan tekemiseen kuin tyylikkäiden ja haluttujen logojen suunnitteluun. Oli kuitenkin erittäin oleellista, että ihmiset nimenomaan haluavat käyttää Kippis-tuotteita päällään sekä esitellä niitä muille.

Logo-kilpailun voittaja Känts tulee mukaan kuvioihin

Kun halusimme supersuositulle Parigolfin Hupi-SM -tapahtumallemme uuden logon painettavaksi T-paitoihin ja merkkauskiekkoihin niin järjestimme logo-kilpailun Frisbeegolf Suomi Facebook-ryhmässä.

Kilpailun voitti Känts Designing tekemä upea Hupi-SM -logo, jota painettiin noin 100 merkkauskiekkoon sekä noin 50:een t-paitaan.

“Kun tunnistin ammattitaisoisen jäljen ja innostuksen frisbeegolfia kohtaan niin en voinut olla pyytämättä Käntsiä suunnittelemaan myös Kippis.org -logoa meidän massiivisen #kippis2020 hankkeen kannatustuotteille.” – LDG:n puheenjohtaja Jere Pohjankoski

Siitä se homma sitten lähti

Tässä vaiheessa Känts Designin tekemiä tyyliteltyjä Kippis.org -tekstilogoja sekä upeaa Ilves-vaakuna logoa on jo käytetty ja tullaan käyttämään lukuisissa eri paikoissa.

Esimerkiksi Kippis.org -logoja on nyt painettu Kippiksen kolmen eri radan kaikkiin väylä- ja rataopasteisiin, isoon ratakarttaan sekä sisäänajoväylän isossa “hei täällä se rata on” -opasteessa (kuvassa alla).

Käntsin tekemät kippis.org -tekstilogot opasteen yläkulmissa

Juurikin Käntsin taitojen ansiosta tämä massiivinen frisbeegolf-keskus sai ihmisläheisen ja tuttavallisen ilmeen helposti muistettavalle lempinimelleen – ja siten kannatustuotevalikoimalleen.

Kannatustuotteet

Palataan siihen mistä lähdettiin, eli tarvitsimme kannatustuotteille upean logon – sellaisen, josta voisi tulla vielä eräänlainen “Frisbeegolfin Levi’s”, eli muoto ja ilme, joka tunnistetaan kauempaakin ja jonka kaikki tuntevat.

Logosta on tässä vaiheessa teetetty satoja lippiksiä, t-paitoja ja merkkauskiekkoja – ja ne myytiin lähes kaikki loppuun vain yhden viikonlopun aikana!

Kippis-lippis ja erilaisia Kippis-merkkauskiekkoja
Kippis T-paidat painotalolla

Silloin kun tuote on tyylikäs ja laadukas niin ihmiset haluavat niitä sekä lisäksi myös esitellä niitä. Kippis-tuotteiden kantajista jokainen on osa suurempaa tarinaa sillä Käntsin ansiosta heidän on helppo olla mukana kannattamassa Suomen Heinolaan rakennettavaa frisbeegolf-unelmaa, maailman eeppisintä frisbeegolf-keskusta: Kippistä.

“Koska ensimmäinen tuotantoerä vietiin käsistä eikä niitä riittänyt kaikille halukkaille niin tilasimme samantien lisää kaksinkertaisilla tuotemäärillä. Lisäksi Kippis-tuotteita saa kohta myös LDG:n nettikaupasta eli aloitamme näiden postituksen ympäri valtakuntaa” – Jere Pohjankoski

Heinolalaisharrastajia Kippis-lippikset päässä massiivisen Heinola DiscGolfPark World -opasteen äärellä

Huomaa, että vihreän kartan oikeassa alakulmassa näkyy Käntsin Kippis.org -tekstilogo. Sama näkyy Kippiksen 45 väylän kaikissa eri lähtöpaikoissa, joita on yli 70 kappaletta!

Muutama kuva Känts Designin tuotannosta:

Kippis-lippisten tulevaa värivalikoimaa
Käntsin tekemä Ilves-vaakuna näkyy myös kilpailuja varten siltaan kiinnitettävän banderolline molemmin puolin.
Käntsin toimittama Kippis.org tekstilogojen valikoima
Hupi-SM paitaan painettu yksivärinen logo