#BeActive – European Week of Sport Heinola DiscGolfPark Worldissä 23.-30.9.2010

Yhteisellä työllä Heinolan kaupunki ja Heinolalainen frisbeegolf-yhdistys Lords of DiscGolf ry. järjestivät noin 800 nuorta liikuttaneen BeActive -nimisen eurooppalaisen urheiluviikon Heinolan frisbeegolf-maailmassa.

#BeActive -viikon koostevideo YouTubessa

Kuutena koulupäivänä Heinolan koulujen oppilaat nauttivat samalla raikasta ulkoilmaa kun pelasivat frisbeegolfia, johon liittyvät termit kuten draivi, fore ja putti tulivat varmasti tutuksi monille koululaisille.

Kailaan koulun oppilaita tervehtimässä

Iloa oli ilmassa runsain mitoin kun kaiken ikäiset nuoret heittivät frisbeetä kohti maalikoreja samalla luonnnossa liikkuen. Vaikka valtaosa koulun oppilaista oli käynyt liikuntatunneillaan pelaamassa lajia niin ensin saivat pienen kertauksen frisbeegolfin teoriasta ja turvallisuudesta. Rastipisteillä lapset harjoittelivat niin avausheittojen ja lähipelin tekniikkaa käytännössä.

Jyrängön koulun Silja Putro puttaamassa isänsä Jari Putron yrityksen Nimikkoväylän maalikoriin.
Euroopan urheiluviikkoa varten hankittiin tarvittavia välineitä

Myös maailman ainoa kiinteä PuttiNolla oli erittäin suosittu koko BeActive-tapahtuman ajan.

Maailman ainoa kiinteä PuttiNolla on suosittu Heinola DiscGolfPark Worldissä

“Sen lisäksi, että oli ilo seurata nuorten pelaavan frisbeegolfia suurella innostuksella oli myös upeaa huomata miten Jyrängön, Kailaan, Tommolan, Myllyojan, Kirkonkylän, Vierumäen ja Lyseon koulujen oppilaat kulkivat paikalle liikkuen kävellen tai pyörällä.” – Jere Pohjankoski

LDG:n BeActive-valmentajia olivat seuran perustaja Jere Pohjankoski, vakiovalmentaja Samu Rusila ja erikoismies Lasse Tervo.

LDG:n toiminnanjohtaja Jere Pohjankoski
BeActive valmentajat Lasse Tervo ja Samu Rusila

Tapahtumia ympäri Euroopan

Euroopan urheiluviikkoa (European Week of Sport) vietettiin 23.-30. syyskuuta 2020 ympäri Eurooppaa. Viikon aikana järjestettiin runsaasti tapahtumia ja tempauksia ympäri Euroopan yhteisen #BeActive -tunnuksen alla.

Viikon tavoitteena on innostaa eurooppalaisia ja liikkumaan omassa arjessaan enemmän (#BeActive). Suomen kansallisissa tapahtumissa huomiota suunnattiin peruskouluikäisiin lapsiin ja nuoriin. Tapahtumia järjestettiin yhteistyössä alueellisten verkostojen ja Liikkuvan koulu -ohjelman kanssa.

Linkit: