Frisbeegolfin paikallismestaruus jo kuudennen kerran Ville Ahokkaalle

Perjantain parigolf-kilpailu

Vanhoja tapoja kunnioittaen kilpailun järjestävät Kankaanpää & Kietäväinen halusivat pitää Heinola Openin parigolf-kilpailun perjantaina vanhalla urheilupuiston alueella.

Kilpailuun osallistui 24 paria ympäri, pääosin Heinolalaisia, mutta myös useampia pareja tuli kauempaakin osallistumaan historialliseen kisapaikkaan.

Yhdeksän väylän rata kierrettiin kaksi kertaa peräkkäin siirrettäviin koreihin. Kilpailu oli tasaväkistä usean parin kesken koko kierroksen ajan ja kärkisijoilla olevat parit vaihtuivat useaan otteeseen kierrosten aikana.

Lopulta päädyttiin siihen, että kolme paria oli tasatuloksessa tuloksella 43 (-11) ja tasapuolisuuden vuoksi järjestäjät päättivat jakaa voittopotin jokaisen kolmen parin kesken. Voittotuloksen jakoivat parit Heikki Kietäväinen & Pasi Putus, Mikko Myöhänen & Ville Lapinmäki sekä Leo Pietilä & Torsti Kettula.

Väylällä #2 pidetyn Kotipizzan CTP-kilpailun voitti Riku Kankaanpää.

Parigolf-tulokset Metrixissä.

Lauantain päätapahtuma Kippasuolla

Tapahtumaa varten Heinola DiscGolfParkin ratakokonaisuudesta muodostettiin erikoisrata, jonka 18-väylällä kahden kierroksen aikana ratkaistiin frisbeegolfin Heinolan mestaruus.

“Heinola Openissa on monesti testattu uusia juttuja ja tällä kertaa kokeilimme muutamia Championship-tason kilpailuihin suunnattuja ajatuksia”, kilpailun vastaava järjestäjä Riku Kankaanpää vihjailee.

Atte Sipilä avaamassa kisaradan väylää 13.

Radan vaikeustasoa hyvin kuvaa se seikka, että vain viisi pelaajaa kykeni alittamaan radan ihannetuloksen ensimmäisellä kierroksella. Kärjessä tuloksella 59 (-6) tutut nimet Ville Lapinmäki ja Ville Ahokas. Kolmen heiton päässä kärjen tuntumasta Pasi Putus ja Samu “Heinolan Lizotte” Rusila tuloksella 62 (-3) sekä heiton päästä heistä Onni Salonen.

Toisella kierroksella alkaa tapahtua liikehdintää kun osa pelaajista luhistuu kasvavien paineiden alla toisten nostaessa tasoaan. Tälläkin kertaa vain viisi avoimen pelaajaa alittaa ihannetuloksen, joista yksi on havahtumisen kokenut Jaakko Nurmi, joka paransi peliään jopa 13 heitolla pelaten toisella kierroksella tuloksen 62 (-3) nousten 13. sijalle. Kärkikahinoissa Rusilan ja Lapinmäen pelistä häviää terävin ote ja herrat päätyvät jaetulle 4. sijalle yhteistuoksella -1. Tasaista tulosta tehnyt Onni Salonen sai pronssia pelaamalla kummankin kierroksen tuloksella -2, yhteensä -4.

Ville Ahokkaan eagle yritys kisaradan väylällä 12.

Kärkikamppailu oli lopulta kahden kauppa Pasi Putuksen painostaessa nuorta Ahokasta. Pasi jopa nappasi väylällä 15 kilpailun ainoan Eaglen ja päästen vain heiton päähän kärjestä, mutta tilanne oli Villelle tuttu sillä on tottunut kisailemaan “Kippasuon kuninkuudesta” useita kertoja. Ahokkaan väylän 17 birdie antoi hänelle viimeiselle väylälle rennon kahden heiton etumatkan ennen viimeistä väylää. Vaikka Putus prässäsi loppuun asti ottamalla viimeiseltä väylältä birdien niin silti jo kuudennen Heinola Open mestaruuden nappasi Ahokas pelaamalla väylän perusvarmasti ihannetulokseen. Yhteistulokset Putus -11 ja Ahokas -12.

Avoimen sarjan kolme parasta.

Naisten sarjan ainoa osallistuja Sirpa Pitkäkangas nautti kierroksista pelaamalla yhteistuloksen 184, joka tarkoittaa ihannetulosvertailussa +54. Kilpailussa enemmän heittoja heitti kuitenkin Mauri Pikkumäki tuloksella +56.

Vielä irtoaa leveä hymy rankan kisapäivän jälkeen Sirpalta.

Masterit-sarjan voitti Kimmo Mönkkönen pelaamalla yhteistuloksen 130 (+-0) perässään toisena Jani Vuori 133 (+3) ja Kalle Kärki 139 (+9).

Masterien kolmen kärki.

Juniorit-18 sarjaa dominioi Teemu Korhonen 17 heiton erolla, pelaamalla kierrokset yhteensä tuloksen 128 (-2) ennen Mikael Tikkoa 145 (+15).

Juniorit-15 sarjassa Aleksi Suntiolalla ja Kaapo Haikalalla oli tiukka kamppailu juniorimestaruudesta ja Aleksi vei voiton vain yhden heiton erolla. Lopputulokseksi kirjattiin Aleksille 151 (+21) ja Kaapolle 152 (+22).

Juniori-sarjojen voittajat yhteiskuvassa.

Paikalla nähtiin myös takavuosien karvakaveri Lösse-nalle, jonka kierrokset +13 ja +14 eivät jätä tilaa edes selityksille.

Kilpailun kaikki tulokset nähtävissä Metrixistä.

Pystit esillä ennen palkintojenjakoa.

Kotipizzan CTP-kilpailut voitti ensimmäisellä kierroksella Julius Rossi ja Teemu Korhonen. Toisella kierroksella Ville Ahokas ja Sirpa Pitkäkangas.

Kusmikun CTP-kilpailut voitti ensimmäisellä kierroksella Janne Kupiainen ja Niklas Kananen. Toisella kierroksella Kimmo Mönkkönen ja Nooa Hämäläinen.