Kippasuo Pro: Uusi rataennätys Jaakko Ikoselta!

Jaakko Ikoselta uusi rataennätys Kippasuon Pro-radalle.

Sunnuntaina 21.8. aurinkoisella Kippasuon Pro-radalla pelattiin viikkokilpailun yhteydessä joka vuotinen PG Challenge, jossa Powergripin tiimin pelaajan voittaneet saavat extrapalkintoja. Kyseessä on haastekilpailu, jossa ammattilaiset kirittävät eri alueiden viikkokisaajia hyvässä hengessä.

Tällä kertaa PG:n tiimistä Heinolaan saapui lajilegenda ja useita SM- ja MM-mitaleita uransa aikana voittanut Nummelan frisbeeseuraa (NFS) edustava Janne Hirsimäki. Janne pelasi kierroksensa hyvin tulokseen neljä alle ihannetuloksen (-4) sijoittuen jaetulle kolmannelle sijalle yhdessä Hollolalaisen Matias Nurmisen kanssa. 

Hirsimäen kiritys tehosi todella sillä kilpailun voitti ylivoimaisesti  Lahden Frisbee Clubia (LFC) edustava Jaakko Ikonen huimalla -12 tuloksella, joka on samalla Kippasuon maailman 5. parhaaksi arvostellun Pro-radan uusi rataennätys!

Kuva: Suomen Frisbeegolfliitto. Kuvassa Jaakko Ikonen vuoden 2022 SM-kisoissa. Sponsored by Fribastore

“Kippis oli taas kerran uskomattoman hienossa kunnossa  joten siellä oli ilo pelata! Draivipeli oli tosi itsevarmaa koko kierroksen ja kaikki putit alle kympistä upposi. Muutama helppo birdie (erityisesti 2,12 & 18) jäi puuskaisen ja pyörivän tuulen takia ottamatta, mutta pari eaglea kierrokseen paikkasivat tilannetta”, kuvailee Jaakko ennätyskierrostaan

Edellistä rataennätystä -11 on pitänyt hallussaan LDG:tä edustava Ville Ahokas lähes päivälleen 2 vuoden ajan, sillä Ville pelasi -11 viikkokilpailussa 16.8.2020.

Kippasuo Pro statistiikat Metrixissä

“Kiinnostava nähdä milloin koko European Pro Tourilla 12. sijoittautunut ja nykyään Turkkusessa asuva Ville Ahokas ehtii vanhalle kotiradalleen yrittämään ennätyksen ottamista takaisin nimiinsä”, pohdiskelee seuran puheenjohtaja Jere Pohjankoski

PG haastekisassa oli myös toinen Hirsimäen voittanut pelaaja ja siten extra palkinnon itselleen napannut Heinolan Kippiksen junioreiden edustustiimin jäsen Miio Hämäläinen tuloksella -5. 

—-

Kilpailun tulokset netissä: https://discgolfmetrix.com/2208434

Parhaat kierrokset nähtävissä täältä sivun puolivälin tienoilta: https://discgolfmetrix.com/course/19503