Heinola Open 2022

Heinola Openin voitto Helsinkiin

Sunnuntaina 4.9. pelattiin jo 21. kerran järjestettävä frisbeegolfin Heinola Open, johon osallistui 65 Suomen frisbeegolfliiton kilpailulisenssin omaavaa pelaajaa. 63 pelaajaa pelasi avoimessa sarjassa ja 2 pelasi naisten sarjassa.

Paikallisista tapahtumassa mukana oli Pasi Putus, Ville Lapinmäki ja Urho Nuutinen sekä Kippiksen junioritiimistä Nikola Arkko, Miio Hämäläinen, Nooa Hämäläinen ja Tuomas Pääkkönen.

Kilpailuun osallistui myös kansallinen huippupelaaja, Kuopiolainen Joni Peltonen, joka sijoittui toukokuussa pelatussa Prodigy Disc Pro Tourin Heinolan osakilpailussa toiseksi ja on tällä hetkellä koko Pro Tourin 12. ennen viimeistä viidettä Tampereen osakilpailua.

Heinola Openissa pelattiin kaksi kierrosta arvostetulla Kippasuon Pro-radalla ja voiton vei Helsinkiläinen Talin Tallaajia edustava Eeka Kölhi yhteistuloksella -9. Toiseksi sijoittui Lahtelainen Emil Simberg (-8) ja kolmanneksi niin ikään Lahtelainen Waldemar Widgren (-7). Joni Peltonen sijoittui neljänneksi tuloksella -6.

Kuvassa avoimen sarjan 3 parasta.

Kuvan omistaa LDG ja sen otti Ville Lapinmäki.

Heinolalaisista parhaiten pelasi vielä juniori-ikäinen Arkko, joka sijoittui jaetulle 7. sijalle tuloksella -4. Muista Heinolalaisista Miio Hämäläisen tulos -1 oikeutti jaettuun 14. sijaan, Nooa Hämäläisen 0-tulos 19. sijaan.

Menneiden vuosien moninkertainen Heinolan mestari Pasi Putus oli tällä kertaa hieman ruosteessa ja hän pelasi yhteistuloksen +2 sijoittuen 23:ksi. Ville Lapinmäen +4 toi jaetun 30. sijan, Urho Nuutisen +13 sijan 43 ja Tuomas Pääkkösen +14 oikeutti jaettuun 47. sijaan.

Naisten sarjassa voiton vei Vilma Kivimäki yhteistuloksella +32 voittaen Tiina Korven vain yhdellä heitolla (+33).