KOOSTE: Hupi-SM 2022


Parigolfin Hupi-SM on yksi vuoden hauskimmista frisbeegolftapahtumista

Aamupäivän sateesta huolimatta Heinolalainen frisbeegolf-konsepti viihdytti pelaajia koko päivän.

Lauantaina 6.8. Heinola DiscGolfPark Worldin kaikilla radoilla pelattiin pelaajamäärällä mitattuna yksi Kippiksen suurimmista frisbeegolf-tapahtumista ja vasta syyskuun 24. päivä tullaan näkemään meneekö Euroopan suurin naispelaajien tapahtuma Power Putt Open pelaajamäärältään ohi tästä 250 pelaajaa keränneestä Parigolfin Hupi-SM:stä.

Kuudetta kertaa pelattu Parigolfin Hupi-SM vetoaa frisbeegolfin suurimpaan pelaajamassaan, joka ei harrasta lajia ammattimaisesti vaan enemmänkin muun elämän vastapainoksi; stressin purkuna ja hauskanpitona. Hupi-SM konsepti vahvuus on sen vetovoima saada ihmiset heittäytymään päiväksi olemaan hassu ja samalla huvittelemaan mieleisensä harrastuksen parissa. Sattumalta samalle viikonlopulle osuneet Heinolassa Jyrää -konsertti sekä Heinola Street Food Festival viihdyttivät Hupi-SM osallistujia tapahtuman tauolla.

Pukukilpailun naisten sarjan voitti “Lääkärit” Katja Tuomola ja Sonja Kiukas-Tervo

“Tämä tapahtuma on ennenkaikkea vastapainoa vakavalle kilpaurheilulle, sillä me keskitymme hupi-pelaamiseen. Lukuisat parit olivat panostaneet pukeutumiseen ennen näkemättömällä pieteetillä ja tämä tapahtuma onkin jollain tavalla naamiaiset, jossa heitetään myös frisbeetä“, kertoo järjestävän seuran puheenjohtaja Jere Pohjankoski   

Tapahtuman turvallisuus oli taattu sillä Tapahtuman korona&punkki turvallisuudesta vastasi Riikka Sammalkorpi ja Vesa Mörsky, jotka “massarokottivat” kanssapelaajiaan maksuttomilla tuplarokotteilla. Katso massarokotus-video tästä. Jos haluat kuulla pukujen esittelytarinan ja nähdä kun Jere ottaa rokotteen niin se video on tässä.

Känts Designinä tunnettu Micci Kohvakka a.k.a. “Irma Annikki Juvan meripelastajien Kyrsyän jaoston osasto 71:stä” saa “tuplarokotteen”.

Kilpailussa hupimieltä tapahtumaan lisäävät puvut ovat hyvin keskeinen osa tapahtuman luonnetta. Paikalla nähtiin Gaywatch hengenpelastajia, Joulupukki, Lumiukko, Korona, Punkki, Pyöveleitä, Lääkäreitä, Hoitajia ja monenlaisia muita mielikuvituksellisia hahmoja. Kaikki eivät eivät halunneet osallistua pukukilpailuihin, mutta yli puolella oli yllään jotain tavallisuudesta poikkeavaa.

“Yksi hauskimmista tänä vuonna oli paripuku Korona&Punkki (Sammalkorpi&Mörsky), jotka suihkuttivat pumppupainepullolla oraalisti nautittavaa ‘tuplarokotetta’ kanssapelaajiensa suojaksi ja iloksi”, kertoo kilpailun vastaava järjestäjä Ville Lapinmäki.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetaan perinteiden mukaisesti Kultaiset Tiskiharjat heille, jotka ovat heittäneet eniten ja siten nauttineet Hupi-SM:stä eniten.

Kultaiset tiskiharjat

Kultaisen Tiskiharjan voitti muun muassa pari Satu Kokkonen ja Liisa Toiviainen

Muita erikoispalkintoja:

 • Yli 200 euron arvoisen Mysteryboxin voitti Johannes Manninen ja Riiko Kuitunen
 • Kisan ensimmäinen holari, aloitusväylältään AM #6, Patrik Tuominen, Jere Ainassaari – Manifest pullot
 • Toinen holari AM väylälle #7, Riku Kankaanpää, Juho Knaappila
 • Kusmiku CTP, 402cm Janne Hilden, Sakari Toivanen
 • Kotipizza CTP, 10cm Aleksi Lehtinen, Jimi malander
 • Kisan ainoa eagle, Riku Kankaanpää, Juho Knaappila – Scharf pullot
 • Toisen kierroksen holarit
  • AM #12, Jukka Suvela, Mika Lindgren
  • AM #7, Jenni Grönvall, Petteri Hakala
 • Denied from podium lohdutuspalkinto, Pasi Pyykönen – Scharf pullot
 • Sami Kauppisen erikoispalkinto: Satu Kokkonen, Liisa Toiviainen
Mastereiden pukukilpailun voitti “Pastorit” (Jussi Hämäläinen ja Marko Mustasilta)

Väliaikaohjelmasta vastasi tänä vuonna F-PuttiParkin perustajat Sami Yli-Pihlaja ja Tony Sheng, jotka järjestivät Kippikselle juuri valmistuneen F-PuttiParkin avajaisseremoniat ja esittelykilpailun.

Esittelypeliä kuvattuna F-PuttiParki esteen läpi.

Huoltojoukkojen Züca-kärryyn asetellu juomapullot auttoivat useita Hupi-SM -osallistujia ylläpitämään fiilistään ulkoistestikin kosteassa kelissä. Alla muutama esimerkki suorietuista huoltotehtävistä:

Huoltojoukot hommissa

Tänäkin vuonna nähtiin useita “Hupi-Zukia”, joihin pelaajat olivat virittäneet mitä mielikuvituksellisimmilla keinoilla mukaansa pelivälineiden lisäksi myös voimajuomia.

Hupi-SM 2022 Cyka 2.0

Pukukilpailun voittajat sarjoittain (Villikortti 2023 Hupi-SM tapahtumaan)

 • Avoin – Pyövelit (Klaus Väisälä, Ville Saarinen)
 • Naiset – Lääkärit (Katja Tuomola, Sonja Tervo-Kiukas)
 • Masterit – Pastorit (Jussi Hämäläinen, Marko Mustasilta)
 • Seka – Korona & Punkki (Vesa Mörsky, Riikka Sammalkorpi)
 • Ryhmäpalkinto – Gaywatch (Känts Kohvakka, Joni Bovelan & Sami Bovelan, Juuso Mehtonen)

Tapahtuman osallistujien oli mahdollista osallistua myös somekuvakisaan, jossa palkintona olisi valmiiksi maksettu VIP-osallistuminen 2023 Hupi-SM -kilpailuun. Kuvia löydät somesta #hupism ja #hupism2022

Hupi-SM 2022 Somekuvakisan voitti Katja Tuomola otoksellaan “Lääkettä, että heitto sujuu”.

Laajamittaisen arvonnan pääpalkinnon, eli Mörri-bägin itselleen voitti Karri Nieppo:

Kilpailun pelillisten tulosten osalta avoimessa sarjassa paikallisuus näytti voimansa sillä voiton vei Am-radan rataennätystäkin hallussa alkukaudella pitänyt Mika Tontti parinaan somevaikuttaja Tomi Tikko. Toisena avoimessa pelasi kaksinkertainen virallisten pro-kisojen Suomenmestari Pasi Koivu parinaan Juho Tauriainen. Kolmanneksi sijoittui viime vuoden mestarit Pasi Putus ja Timo Siren

Hupi-SM 2022 avoimen sarjan voittajat: Mika Tontti ja Tomi Tikko

 “Tämä on paras hupitapahtuma mitä tiedän!”, kommentoi influensseri Tomi Tikko 

Muissa sarjoissa isoimmat pokaalit kotiinsa veivät:

Jatkot?
Kilpailun jälkeen lähes 80 pelaajaa suuntasi Nowene Nordic Spa:n jatkobileisiin kylpylään, joka sisäänpääsy sisältyi pelaajapakettiin:

Kuvan paikassa Hupi-SM väki jatkoi kisapäivän tunnelmaansa. https://nowene.fi/

Kippiksen kumppani Mörri Bags & Stuff valmistaa laadukkaita kotimaisia bägejä ja heidän kanssa yhteistyössä olemme tehneet myös oman Kippis x Mörri bägin, joita saa tällä hetkellä vain Kippiksen Kiekkokonttikaupalta. Jos haluat oman Mörrin niin käy tsekkaamassa omasi alla olevasta verkkokaupasta:


“Take tuplarokote or else…”

Jos tykkäsit niin laita jakoon alla olevilla nappuloilla, kiitos!