Tapahtumakooste: Parigolfin Hupi-SM 2020 – KATSO KUVAT!

Parigolfin Hupi-SM logon suunnitteli Känts Design, joka voitti Frisbeegolf Suomi -ryhmässä järjestetyn logo-kilpailun.

Tapahtuman kumppanit:

Liity Hupi-klubiin ja saa Hupi-SM tiedot ennen muita!


Kippis2020-hankkeen avajaiskilpailua kehuttiin vuoden parhaaksi tapahtumaksi

Oli valoisa ja helteinen päivä kun 246 pelaajaa kokoontui lauantaina 8.8.2020 Heinolan Kippasuolle rakennettuun Suomen massiivisimpaan frisbeegolf-keskukseen mittelemään Hupi-Suomenmestaruuksista neljässä eri sarjassa. Avoimeen sarjaan osallistui 89 paria, mastereiden (yli 40v) sarjaan 14 paria, seka-pareihin 17 paria ja naisten-sarjaan 3 paria.

Tapahtuma käynnistyy. Kuva: Hypnotist.fi / Akki Hirvilammi

Tapahtumapäivän aikana pelaajat koettelivat taitojaan kahdessa lohkossa, joista kummassakin pelattiin 18+3 väylää kahteen kertaan. Käytössä oli lähes koko Heinola DiscGolfPark Worldin, eli tutummin Kippiksen, 45-väyläinen kapasiteetti sillä niin pro-radan 18 kuin amatööri-radan 18-väylää olivat täynnä hupi-tunnelmasta nauttivia pelaajia.

Vain lasten radan yhdeksästä väylästä kolme uusinta jäi vaille kisaajia.

Lasten radan laajennusta ei aivan ennätetty saada kelvolliseen pelikuntoon tapahtumaan mennessä niin päädyimme tähän ratkaisuun.“, tapahtuman vastaava direktoraatti Ville Lapinmäki analysoi.

Kaikkien ratojen tiedot löydät jatkossa aina osoitteesta kippis.org

Kuva: Kippis.org -vaatteisiin pukeutuneet Jesse ja Jere Pohjankoski

KATSO mitä Nico Eriksson teki kun hankki suositun Kippis-lippiksen!

Kilpailun tapahtumat

Pelimuoto vaihteli best-shotin (molemmat heittävät ja jatketaan paremmasta), alternate-shotin (heitetään vuorotellen) ja worst-shotin (molemmat heittävät ja jatketaan huonommasta) välillä.

Päivä oli monelle pitkä ja rankka sillä ensimmmäinen kierros alkoi klo 10 ja viimeinen päättyi vasta klo 20.

Kippiksen harjumainen maasto koettelee fyysiikkaa etenkin kuumalla säällä vaikka nestetasapainosta pitäisikin huolta ja vähentäisi vaatetusta kierroksen aikana“, toteaa radan ensimmäisen version vuonna 2005 rakentanut Mikko Myöhänen.

Noista ajoista kaksi väylää (Pro15 ja Pro17) pelataan edelleen lähes sellaisenaan.

Kuva: Mikko Myöhäsen tyylinäyte Am-radan 3. väylällä

Joka vuosi tapahtuman ensimmäisen kierroksen jälkeen eniten heittoja heittäneet palkitaan kultaisella tiskiharjalla ja tänä vuonna ne jaettiin seuraavasti: Avoin Jere Virtanen ja Jukka Joukainen, naiset Katja Tuomola ja Pirjo Tuusjärvi, masterit Sami Tuomola ja Petri Rusila sekä seka Satu Niemelä ja Rami Niemelä.

“Kauden päätavoite on saavutettu, meillä on kummallakin nyt oma kultainen tiskiharja”, Tuomolat toteavat leikkisästi.

Kuva: Heinolan naisjaoston “Pink Ladies”, eli Pirjo Tuusjärvi ja Katja Tuomola kultaisine tiskiharjoineen

Hole-in-Oneja kirjattiin kilpailun aikana kolme

  • AM-radan väylä 6:
    Jenni Grönvall, Tuomas Kaukomaa
  • Pro-radan väylä 12:
    Anssi Juselius, Jari Heininen
  • Am-radan väylä 12:
    Jaakko Nurmi, Joonas Komppa

CTP-kilpailun voittajat

Kummassakin lohkossa molemmilla kierroksilla palkittiin myös nimetyillä Kusmiku ja Kotipizza -väylillä palkintoja avausheittonsa lähimmäs heittäneet parit, jotka olivat: Oskari Lehtonen & Jani Puumalainen, Jenni Grönvall & Tuomas Kaukomaa, Sami Korhonen & Mikko Auvinen ja Saarinen & Partala.

PuttiNolla

Hupi-SM -tapahtuman oheistoimintana osallistujat pystyivät pelaamaan Kippis2020 -hankkessa rakennettua maaiman ainoaa kiinteää PuttiNollaa. (Sivuhuomio: oletko katsonut Väinö Mäkelän ja Ville Ahokkaan PuttiNolla -ottelun?)

Hupi-SM Mysterybox

Vuonna 2019 Hupi-SM:ssä spontaanisti toisten osallistujien (nimet?) tekemällä mysteryboxilla palkittiin koko kilpailussa eniten heittoja heittänyt pari.

Viime vuonna palkinnon voittaneet Katja Tuomola pareineen päättivät antaa hyvää eteenpäin tekemällä oman mysteryboxin, jonka voittivat 200 heiton tuloksella Satu Niemelä ja Rami Niemelä.

PowerGrip -arvonta

Lukuisia frisbeegolf-tuotteita sisältänyt PowerGripin lähettämä arvonta-laatikko arvottiin kaikkien palkintojen jaossa (videon 4m20s kohdalla) paikalla olleiden kesken. Tapahtuma järjestäjät lisäsivät laatikkoon harvinaisia puisia Kippis-kannatustuotteita.

Tapahtuman paras asu

Parhaan asupalkinnnon ja siten yhden kutsun tuleviin Hupi-SM -tapahtumiin voittivat energiset Mario & Luigi, sillä Kaptain Vodka ja Rhum Man ehtivät liitää pois pelipaikalta ennen palkintotilaisuutta.

Poikkeuksellisena erikoislisäextra-palkintona myös hole-in-onen heittänyt, vaikkakin kesken juhlien paikalta pois liitänyt Kaptain Vodka ja Rhum Man, eli kaksikko Anssi Juselius ja Jari Heininen saavat yhden kutsun tuleviin Hupi-SM -tapahtumiin.

Ihailtavalla pieteetillä pukeutumiseen oli panostanut tämäkin iloinen joukkio; kenellä tahansa ei olekaan kierroksella caddietä, joka kantaa myös pelaajan 😀

Parigolfin some -kilpailu

Perinteenä on ollut myös tägeillä #hupism ja #hupism2020 instagramiin tapahtumasta otettujen kuvien kesken tehtävä kilpailu, jolla voittaa kutsun seuraavaan tapahtumaan. Kannattaa kurkata myös #hupism2019 😀

Vuoden 2020 parigolfin Hupi-SM -somekuvakilpailun voitti Känts Kohvakka:

Kilpailun tulokset

Naisten sarjan voitti ylivoimaisella 26 heiton marginaalilla pari Sirpa Pitkäkangas ja Jenni Anttila.

Muissa sarjoissa oli tiukempaa ja palkintosijoja jouduttiin ratkaisemaan jopa äkkikuolemalla, joista löydät kuvia/videoita tapahtuman kuvagalleriasta.

Seka-sarjassa voiton vei kahden heiton erolla Jenni Grönvall ja Tuomas Kaukomaa tuloksella 131 kun toiseksi sijoittui sudarin voittaneet Nina ja Kalle Lunkka ennen Laura ja Juho Lamertoa.

Mastereiden (yli 40 v.) sarjan voitti Jani Vuori ja Sampo Syrjäläinen tuloksella 119 kolmen heiton erolla sudarilla toiseksi sijoittautuneita Jukka Matista ja Tommi Nybergiä, jotka jättivät Janne Hildenin ja Sakari Toivasen kolmanneksi.

Avoimessa sarjassa Eikka Hurme ja Joona Nieminen jäivät vain heiton päähän kärkipareista tuloksellaan 117 heittoa sijoittautuen kolmanneksi. Avoimen kärkisija ratkaistiin myös äkkikuolemalla, jossa kuumista puttereistaan tunnetut Pasi “penkki” Putus ja Timo “söpö” Siren pelasivat ansaitun voiton ennen Jere ja Jesse Pohjankoskea.

Mestarit Timo Siren ja Pasi Putus vierellään toiseksi tulleet Jere ja Jesse Pohjankoski

“Olemme tyytyväisiä päivän peliin ja fiilikseen. Tämän kesän treenimäärät huomoiden oli kiva hieman haastaa sellaisia aktiivi-kisaajia kuin Prulle ja Timppa.”, tuumaavat yhteensä 45-vuotta frisbeegolfia heittäneet veljekset.

Loppusanat

Lukuisat osallistujat ja tapahtumapaikalla vierailleet katsojat kiittivät järjestäjiä onnistuneesta tapahtumasta ja vannoivat tulevansa myös ensi vuonna uudelleen koska heidän mielestä tapahtuma on vuoden paras. Vaikuttaa siltä, että Parigolfin Hupi-SM on neljän vuoden jälkeen lunastanut paikkansa epävirallisten frisbeegolf-kilpailuiden kärkitapahtumana.

Tapahtuman suosiosta kertoo jotain myös se fakta, että alle vuorokaudessa vain yhdellä Facebook-postauksella kilpailu täyttyi noin 130 ilmoittautuneen parin toimesta. Parin vuorokauden aikana jono mukaan lukien listoilla oli yhteensä 160 paria.

“Tapahtuman suosiosta ja sitoutuneisuudesta kertoo paljon sellainen seikka, että heti alkuun ilmoittautuneista paikkansa peruutti vain 8 paria. Tämä on ilmiömäistä ja vetää nöyräksi. Kiitos kaikille mukana olleille!”

– KIITOS –

Näihin kuviin ja tunnelmiin: